Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan 'taie şi spânzură' în presă: Încă 47 de jurnalişti, de la un singur ziar, ARESTAŢI

cartoonmovement.com
turcia presa

Regimul de la Ankara continuă epurările în presă, după tentativa de lovitură de stat din urmă cu două săptămâni. Miercuri, 27 iulie, au fost emise 47 de mandate de arestare pe numele unor foşti jurnalişti de la ziarul Zaman, potrivit unui oficial citat de AFP, potrivit france24..com.

Oficialul a declarat, sub protecţia anonimatului, că mandatele de arestare au fost emise pentru persoane din conducerea ziarului şi pentru angajaţi, inclusiv editorialişti. Ziarul Zaman are legături cu imamul Fethullah Gulen, acuzat de Erdogan că s-a aflat în spatele puciului eşuat.

Vezi şi: Poliţia britanică, avertisment pentru creştini după atacul comis într-o biserică din Franţa

Ziarul a adoptat o puternică linie pro-guvernamentală după ce a fost preluat de administratori de stat, în luna martie a acestui an.

Poliţia a efectuat miercuri dimineaţă o percheziţie de circa două ore la locuinţa din centrul Istanbulului a unuia dintre jurnalişti, Sahin Alpay, în jurul orei locale 06.00 (03.00 GMT) şi apoi l-a reţinut pe acesta, scrie agenţia de ştiri Dogan. 

Printre persoanele căutate de justiţie se află şi un fost redactor şef al Zaman, Abdulhamit Bilici, precum şi doi foşti redactori şefi ai Today's Zaman, Bulent Kenes şi Sevgi Akarcesme, potrivit cotidianului Hurriyet. 

Farouk Akkan, fost director general al agenţiei de presă Cihan, care ţine şi ea de grupul de presă Zaman, este vizat şi el de un mandat de arestare.

Cele 47 de arestări vin la doar două zile după ce au fost emise mandate asemănătoare pentru alţi 42 de jurnalişti, inclusiv fosta deputată Nazli Ilicak.

Vezi şi: O româncă are America la picioare: Este FABULOS. Mi s-a zbârlit pielea/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.