Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Eroul accidental' care a oprit extinderea atacurilor WannaCry

hacker

Asaltul cibernetic din 99 de țări ar fi putut fi mult mai grav de-atât, dacă un expert în securitate cibernetică din Marea Britanie, numit acum erou de jurnalişti, nu ar fi descoperit soluția pentru a stopa răspândirea virusului. Acesta a cumpărat un domeniu de internet care i-a permis să blocheze virusul și astfel extinderea atacului a fost oprită.

Acuzații GRAVE în ziua finalei: Rusia ar avea dovezi că piesa României la Eurovision este plagiată

Expertul în securitate cibernetică care a reușit să stopeze extinderea atacului folosește adresa de Twitter @malwaretechblog, dar nu a dorit să își dezvăluie identitatea. A spus totuși că a găsit această soluție în mod accidental. Domeniul de internet pe care l-a cumpărat l-a costat 10,69 de dolari. În momentul în care @malwaretechblog a înregistrat domeniul era prea târziu pentru a ajuta Europa și Asia, unde foarte multe organizații au fost afectate. Însă a fost de mare ajutor Statelor Unite, unde țintele au avut mai mult timp la dispoziție să își securizeze sistemele înainte să fie infectate, relatează The Guardian.

„Mărturisesc că nu am știut că prin înregistrarea acestui domeniu voi putea opri virusul, decât după ce am făcut acest lucru. Deci, inițial, a fost vorba de un accident. Este foarte important ca toată lumea să își securizeze sistemele”, a scris  @malwaretechblog pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.