Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escaladare infernală! Coreea de Nord ignoră avertismentele și amenință SUA din nou: 'A fost prima etapă'

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că ultima lansare de rachetă a fost "prima etapă a unei operaţiuni militare a Armatei Poporului din Coreea de Nord în Pacific şi un preludiu semnificativ" al tirului cu rachete spre insula Guam, a relatat miercuri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, citată de Yonhap, scrie agerpres.ro

Coreea de Nord a ameninţat anterior că va lansa patru rachete spre teritoriul american din Guam. 

În acelaşi timp, Phenianul a confirmat miercuri că a lansat în ajun o rachetă balistică cu rază medie de acţiune Hwasong-12, care a survolat Japonia înainte să cadă în Oceanul Pacific. 

Kim Jong-Un a supervizat personal această ultimă lansare, a indicat KCNA.

George Maior se implică și el în legile justiției: Ce condiții crede că ar trebui să îndeplinească


"Testul nu a avut niciun impact asupra securităţii ţărilor vecine", susţine agenţia nord-coreeană de presă, citată de AFP. Kim Jong-Un a exprimat o "mare satisfacţie" după această lansare, adaugă agenţia de presă a regimului de la Phenian. 

Nu în ultimul rând, lansarea a avut loc la 29 august, dată la care s-au împlinit 107 ani de la Tratatul din 1910 între Japonia şi Coreea, în virtutea căruia Tokyo a colonizat Peninsula Coreeană, indică KCNA.

Vești URIAȘE pentru UN MILION de șoferi: Comisia din Parlament a votat


Racheta, lansată de Phenian, a parcurs peste 2.700 de km şi a atins o altitudine de 550 km înainte de a cădea în Pacificul de Nord, la est de insula japoneză Hokkaido, conform armatei sud-coreene. 

Testul cu rachetă a intervenit în timp ce Coreea de Sud şi SUA desfăşoară exerciţii comune cu numele de cod "Ulchi Freedeom Guardian" (UFG). Prin această lansare, Phenianul a "testat capacitatea operaţională a armatei nord-coreene în caz de război", potrivit KCNA. 

Coreea de Nord denunţă de mult timp respectivele manevre, calificându-le drept o repetiţie pentru o "invazie" asupra teritoriului său, deşi Seulul şi Washingtonul susţin că acestea sunt pur defensive. 

Guam se află la aproximativ 3.000 de km sud-est de Coreea de Nord, un avanpost-cheie pentru forţele americane în Asia. Aproximativ 6.000 de soldaţi americani staţionează aici şi în insulă se află o bază aeriană capabilă să găzduiască bombardiere grele B-52 şi B-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.