Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este DEFINITIV: Anunțul judecătorilor despre Darius Vâlcov

darius valcov catuse

Magistraţii Tribunalului Olt au admis solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu şi şi vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu, precum şi alte cinci persoane, oameni de afaceri, acuzaţi de fapte de corupţie.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Olt este definitivă.

Citește și: ”Sunt coșmarul vieții lui Ponta”! Ce femeie zice asta după o întâlnire între premier și un lider PNL

Instanţa a admis cerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie de confirmare a redeschiderii urmăririi penale faţă de Darius Vâlcov şi alte opt persoane. Pe lângă Darius Vâlcov, în această cauză mai au calitatea de învinuiţi: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu; soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acţionari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

Citește și: Probleme pentru Radu Mazăre: A pierdut procesul și a fost condamnat

DNA a solicitat în luna iulie redeschiderea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov şi celelalte opt persoane acuzate de fapte de corupţie.

Avocatul Ion Vedere, apărător al Andrei Bărbulescu, a explicat săptămâna trecută faptul că procurorii cer redeschiderea urmării penale într-o cauză soluţionată anterior cu neînceperea urmăririi penale, ce a avut în vedere o sesizare făcută de fostul deputat Nicolae Stan. Acesta a depus, în 2012, o sesizare împotriva mai multor politicieni şi oameni de afaceri din judeţul Olt, în care erau 16 puncte de acuzare, printre care şi unele referitoare la contracte de concesiune încheiate de Primăria Slatina cu diferite firme.

Citește și: ALERTĂ Mobilizare FĂRĂ PRECENDENT în Timiș

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie în legătură cu contracte de concesiune a unor servicii, achiziţii, contracte de execuţie lucrări, sponsorizări încheiate de primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba etc. DNA Craiova a emis ordonanţă de netrimitere în judecată la sesizările şi reclamaţiile lui Nicolae Stan. Acesta a atacat ordonanţa procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care în 2014 a respins plângerea formulată de Nicolae Stan şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Citește și: Mesajul ȘOCANT lăsat de ucigașul fostului lider liberal pe o cruce

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.