Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este grațierea o OUG cu dedicație? Răspunsul FABULOS al șefei ÎCCJ / VIDEO

adevarul.ro
cristina tarcea

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului de procedură penală nu au fost discutate nici cu instanţele, nici cu asociaţiile magistraţilor, precizând că în cursul dimineţii i-au fost trimise pe email cele două proiecte, fiind cerut un punct de vedere până în 23 ianuarie.

Proiectul gratierii prevede ca scapa de pedepse inclusiv cei condamnati cu suspendare

„ (...) termenul care mi s-a pus la dispoziție, 23 ianuarie, care pare să fie zi nelucrătoare, este suficient pentru a răspunde exigențelor unor dezbateri publice largi cu cei din lumea justiției. Am înțeles că și asociațiile profesionale vor adopta un punct de vedere. Eu mă întorc la locul de muncă pentru a lectura conținutul celor două ordonanțe. Trebuie văzut în ce măsură efectele acestui proiect nu este acela de a intimida lupta împotriva corupției. Am trimis deja materialul spre studiul direcției de legislație să vedem, care va fi impactul.”, a spus Cristina Tarcea.

Întrebată, dacă există teama ca aceste ordonanțe să fie cu dedicație și nu ar fi în interesul celor din penitenciare, șefa ÎCCJ a răspuns: „Da, este un aviz consultativ al CSM-ului și CSM-ul, fiind alcătuit din juriști, acest aviz înseamnă totuși un aviz de specialitate.”

Chestionată dacă este cu dedicație această grațiere, Cristina Tarcea nu s-a sfiit să răspundă că: „Dacă mă iau după tot ce s-a discutat în spațiul public, așa pare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.