Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este oficial! Spotify operează de azi pe cea de-a doua mare piaţă muzicală din lume

Serviciul de muzică 'streaming' Spotify a început să opereze de joi în Japonia, ceea ce presupune intrarea în a doua cea mai mare piaţă mondială a muzicii, urmând exemplul rivalilor săi Apple Music şi Google Play, relatează EFE.

Băsescu o vede pe Kovesi în cătuşe: 'Dragi propagandiști ai anilor 50...'

Filiala niponă a companiei suedeze şi-a anunţat debutul său în ţara asiatică la o conferinţă de presă, după ce mass-media au anticipat deschiderea birourilor Spotify la Tokyo în urmă cu jumătate de an.

Citește și: Donald Trump a comis-o din nou: A numit-o Miss Piggy pe o fostă Miss Universe / VIDEO

Pătrunderea sa întârziată în Japonia - serviciul de 'streaming' este disponibil în mai multe ţări din Asia, Europa sau America de la înfiinţarea sa în 2008 - a fost provocată de numeroase piedici legate de drepturi de autor şi alte particularităţi ale pieţei nipone, potrivit analiştilor locali.

Citește și: Știai asta? 21 de curiozități despre ce ne înconjoară

Pentru a intra pe această piaţă asiatică, Spotify a încheiat un acord de capital şi de operaţiuni cu conglomeratul publicitar şi mediatic Dentsu şi oferă atât un serviciu gratuit cât şi un abonament 'premium' la un preţ similar celui din Europa (980 yenis, aproximativ 8,6 euro).

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Japonia este, după SUA, a doua cea mai mare piaţă muzicală mondială, cu vânzări anuale estimate la 3 miliarde de yeni (26.328 miliarde de euro) numai din propria industrie.

Citește și: Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

Spotify dispune de 40 de milioane de clienţi plătitori în întreaga lue, dublu faţă de rivalul său cel mai apropiat Apple Music. În Japonia însă, Spotify va concura cu alte companii care oferă servicii similare, precum Line sau Rakuten, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.