Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Bejinariu, fost premier interimar, răspuns pentru DNA: 'Acuzația nu e relevantă'

eugen bejinariu

Eugen Bejinariu, fost premier interimar, a luat peste picior cererea PNL de a demisiona după ce DNA a cerut Camerei Deputaților încuviințarea urmăririi penale în dosarul 'Microsoft 2'. În plus, actualul deputat PSD a răspuns și la acuzațiile DNA, pe care le consideră nerelevante.

"I-am rugat pe colegii mei să se uite pe materialul probator şi să dea un vot conform conştiinţei fiecăruia", a afirmat Bejinariu, după audierea sa în Comisia juridică.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

El a spus că nu îl surprinde decizia deputaţilor din Comisia juridică de a da un aviz favorabil în privinţa cererii de urmărire penală.

"Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu mă surprinde nimic, deoarece Comisia juridică dă, în general, un vot pe formă şi nu pe conţinutul dosarelor sau referatului transmis de procurori", a adăugat deputatul.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

”O să mă gândesc și o să le răspund. De ce să demisionez? Mi se pare că acuzația nu mi se pare relevantă, cea de abuz în serviciu, toate aveau avize de legalitate. Nimeni nu a spus vreodată că nu e legal.”, a spus Eugen Bejinariu după ce Comisia Juridică a dat aviz favorabil cererii DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

Procurorii susţin că Bejinariu, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 şi nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.