Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea, de la PSD, vrea 6 zile reducere la fiecare 30 de detenție în condiții improprii

nicolicea

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, social-democratul Eugen Nicolicea, a propus, miercuri, la dezbaterea proiectului privind executarea pedepselor, reducerea cu şase zile a perioadei de detenţie la fiecare lună petrecută în condiţii improprii, faţă de trei zile cât prevede proiectul.

Nicolicea a spus că proiectul iniţial care prevede trei zile de reducere a pedepselor nu ar avea efect, iar micşorarea cu nouă zile, aşa cum a propus deputatul UDMR, Marton Arpad, este prea mare.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

"Nu a fost niciun fel de propunere, a fost rezultatul unui calcul, pentru că la o zecime scădere de pedeapsă cum era până acum te duce tot la faza de eliberare condiţionată la două treimi şi acolo din una sau două amânări a fost eliminat tot câştigul pe care l-ai avut că ai stat în condiţii inumane şi am spus că legea practic nu are niciun efect şi mai bine să nu faci o astfel de lege. Pe de altă parte, mi s-a părut cam mare şi propunerea făcută de domnul Marton Arpad de nouă zile, adică o treime reducere pentru condiţii inumane. Şi eu am făcut o sugestie şi anume că poate să devină efectivă în jur de cinci, şase zile acordate pentru condiţii inumane, rămâne să stabilească comisia", a precizat Nicolicea, după şedinţă.

El a spus că discuţia în privinţa acestui proiect se va relua luni în comisie, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a început de săptămâna trecută dezbaterea la proiectul privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Marton Arpad a propus atunci creşterea de la trei la nouă a numărului de zile care se reduc din totalul pedepsei pentru 30 de zile de detenţie în condiţii necorespunzătoare.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Tot atunci, Eugen Nicolicea a propus să se facă o clasificare a penitenciarelor, în funcţie de condiţiile de detenţie, iar condamnaţii să nu mai primească reduceri de pedepse de la caz la caz, ci în mod automat toţi cei dintr-o clădire a unei închisori în care condiţiile sunt "inumane".

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal a fost adoptat anterior de Senat, textul prevăzând reducerea a trei zile pentru o perioada de 30 de zile petrecută în condiţii de supraaglomerare - "spaţiu necorespunzător".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.