Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici: 'Cristian Ghinea lasă în urmă "un dezastru" la Ministerul Fondurilor Europene'

cristi_ghinea

Cristian Ghinea a folosit poziţia de demnitar şi imaginea României pentru notorietate şi lasă în urma lui la Ministerul Fondurilor Europene "un dezastru", în opinia fostului ministru social-democrat al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 'România, timp de doi ani de zile, a fost prima în Europa la absorbţia fondurilor europene, iar eu am vrut să arat că România poate. Din păcate, îmi dau seama şi vedem cu toţii astăzi că dl. fost ministru Ghinea a ştiut de la bun început ce are de făcut. A folosit acest minister, această imagine pe care Români şi-a creat-o în zona de fonduri europene la nivel european strict pentru un interes personal, acela de a candida', a declarat Teodorovici miercuri la Tulcea.

În sprijinul afirmaţiilor făcute, parlamentarul social-democrat a amintit faptul că Ghinea a publicat raportul privind activitatea din primele 100 de zile de mandat guvernamental, susţinând că documentul a fost realizat pe bani publici în scop electoral, fapt care trebuie verificat de instituţiile abilitate ale statului. 'Practic, România în momentul de faţă se află într-un pericol unic în Europa, fiindcă România nu va primi din partea Comisiei Europene acea acreditare a sistemului. Până la final de an, România, chiar dacă va cheltui bani europeni pe noul ciclu financiar, nu va putea să-i trimită la Bruxelles pentru decontare, pentru că sistemul în sine nu este acceptat de Bruxelles. Adică, orice se cheltuie în acest an rămâne pe deficitul bugetar, astfel că va creşte deficitul la bugetul de stat', a mai spus senatorul PSD.

Teodorovici a menţionat de asemenea că fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a lăsat în urma lui 'un dezastru'. 'Sunt peste un miliard de euro care pot fi plătiţi astăzi pe facturi pe care firmele care desfăşoară lucrări în infrastructură nu le pot depune la autoritatea contractantă pentru că automat trebuie să primească şi TVA-ul. Firmele aşteaptă depunerea acelor facturi până când se dă ok-ul de la MFE. Un miliard de euro este valoarea acelor facturi care efectiv zac şi pe care dl. ministru Ghinea putea să-i plătească. Din păcate, această persoană a folosit imaginea României şi acea poziţie de demnitar în lupta pe diverse teme pentru a-şi face notorietate. Dar din păcate în urma domniei sale nu lasă decât un dezastru pe care cu greu îl vom putea remedia', a precizat Teodorovici.

Senatorul PSD a participat miercuri la Tulcea la o conferinţă de presă în timpul căreia preşedintele organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Horia Teodorescu, a anunţat lista cu candidaţii la alegerile parlamentare. Cristian Ghinea şi-a depus, miercuri, demisia la Cancelaria premierului, după care a anunţat-o în şedinţa de Guvern, prim-ministrul urmând să facă o propunere pentru această funcţie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.