Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, către Tudorel Toader: Aveţi misiunea de a nu strica ce s-a făcut bun

facebook.com
Eugen Tomac

Deputatul PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că România a făcut progrese uriaşe în Justiţie şi i-a transmis ministrului Tudorel Toader că are misiunea de "a nu strica ce s-a făcut bun". "Am auzit astăzi des făcându-se referire la preşedintele Traian Băsescu. Cred, la fel ca şi domnia sa, că România a făcut progrese uriaşe în Justiţie şi aveţi o misiune foarte grea, domnule ministru, de a nu strica ceea ce s-a făcut bun în Justiţie şi de corecta ceea ce nu este perfect astăzi", a spus Tomac la dezbaterea moţiunii simple "PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa...", iniţiată de PNL şi USR.

El i-a spus ministrului Tudorel Toader că se ştie că acesta "nu are carnet roşu de partid" şi i-a solicitat să răspundă la mai multe întrebări. "Chiar dacă declaraţiile celor din Opoziţie uneori nu vă convin, sper să puteţi răspunde la două întrebări: de ce consideraţi că preşedintele trebuie exclus din mecanismul de numire a şefilor la parchete şi de ce consideraţi că Inspecţia Judiciară trebuie dusă sub control politic, sub controlul ministrului Justiţiei", a afirmat Tomac.

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a răspuns deputatului PMP că a explicat procedura de numire a procurorilor şefi şi îi va repeta "în particular". "Cred că nu a trecut mult timp de când am explicat despre procedura de numire a procurorilor de rang înalt şi a Inspecţiei Judiciare, încât pe bandă este înregistrat şi să nu consum timpul dumneavoastră cu domnul Tomac, cu care ne ştim de multă vreme, în particular îi repet", a adăugat Tudorel Toader, conform Agerpres. Votul asupra moţiunii simple pe Justiţie urmează să fie dat de deputaţi în şedinţa de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.