Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, revoltat pe Facebook: 'Cel mai mare investitor în România nu mai poate fi ignorat'

facebook.com
tomac

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac a lansat un atac dur pe pagina sa de Facebook. După o întâlnire pe care a avut-o cu românii stabiliţi în Spania, politicianul susţine că "Românii care muncesc peste hotare sunt cel mai mare investitor în țara noastră. Aceștia participă direct la dezvoltarea României și normal ar fi ca Guvernul să aibă politici și măsuri clare spre a-i sprijini.În realitate, aceștia sunt în continuare abandonați, siliți să-și facă singuri dreptate."

 

"Am avut, zilele acestea, mai multe întâlniri cu românii care locuiesc în Spania. Toți au reclamat același lucru: dezinteresul autorităților de București față de nevoile și problemele acestora.

Avem în Regatul Spaniei aproape un milion de cetățeni ai României. Împreună cu cei care muncesc în alte state europene, aceștia au transmis în țară peste 55 de miliarde de euro în ultimii zece ani. Spre comparație, din 2007 până în ianuarie 2017, România a atras fonduri de la UE în valoare de doar 40,5 miliarde de euro, iar investiții străine directe în România, în aceeași periodă, de aproximativ 41 miliarde de euro.

Ce face, în schimb, Gurvenul României? Înființează un minister pentru românii de pretutindeni, chipurile din grija nemărginită pentru aceștia, căruia îi alocă un buget de aproximativ două milioane de euro.

Două milioane de euro pentru câteva milioane de români! Un simulacru de instituție, la fel ca și interesul PSD față românii de peste hotare. Tot ce au reușit cu acest minister cu activitate inexistentă este să confirme disprețul față de Diaspora.

Potrivit raportului PSD asupra propriei activități, singura realizare a doamnei Ministru Păstârnac este crearea ministerului. În rest, realizări zero!

Românii care muncesc peste hotare sunt cel mai mare investitor în țara noastră. Aceștia participă direct la dezvoltarea României și normal ar fi ca Guvernul să aibă politici și măsuri clare spre a-i sprijini.

În realitate, aceștia sunt în continuare abandonați, siliți să-și facă singuri dreptate.

Le mulțumesc colegilor mei deputați, Constantin Codreanu și Doru Coliu, precum și domnilor Daniel Țecu și Costică Popșor pentru implicare. Împreună, vom continua să aducem interesele și nevoile romanilor din străinătate pe agenda tuturor instituțiilor responsabile din țară, astfel încât aceștia să aibă pare de respectul pe care îl merită fiecare cetățean român.", a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

 

Citeşte şi: Ludovic Orban a plimbat MAIMUŢA, la Sibiu - FOTO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.