Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EURO 2016, în pericol. SCANDAL între TVR şi ProTV la CNA

SONY DSC

TVR nu acceptă că a pierdut drepturile de difuzare a Campionatului European de Fotbal din Franţa. Parcă pe principiul "dacă noi nu putem, nici alţii să nu poată", reprezentanţii televiziunii publice au depus o plângere la CNA, în care susţin că ProTV nu ar avea dreptul să difuzeze EURO 2016 pentru că nu mai mai este un post "free to air", "ieșind din must carry și nemaiputând fi recepționat de orice cetățean".

„UEFA a dat pachetul free to air Pro TV-ului, care în opinia noastră nu este o televiziune free to air. Noi am făcut această solicitare încă din 13 mai, când am aflat că Pro TV a licitat pentru acest pachet free-to-air. Fiind vorba de o licitație secretă, noi am făcut oferta către UEFA. Nu am fost informați cine a mai licitat. E clar că termenul este destul de strâns și că această situație poate priva românii de meciurile importante ale acestui Campionat European. Dar noi vorbim aici de o situație care se poate repeta. Este a doua oară când Pro TV licitează pentru un pachet free to air, nefiind free to air. Pachetul UEFA Champions League pe care Pro TV l-a luat se situează în aceeași categorie. Ei au licitat la un drept la care nu au acces. Asta se poate repeta în viitor", a afirmat Emil Hossu Longin, șeful departamentului sport din TVR, în fața CNA, potrivit paginademedia.ro.

Membrii Consiliul Național al Audiovizualului nu au ajuns la un consens. Doi dintre membrii Consiliului au formulat două variante de răspunsuri pentru postul public. Fiecare dintre variante a primit patru voturi, insuficient pentru a fi trimisă către TVR. Votul în acest caz va fi reluat într-o ședință viitoare.

Pro TV va transmite meciurile României din faza grupelor de la EURO 2016 şi toate meciurile din fazele superioare.

Vezi şi: Mişcare URIAŞĂ pe piaţa media: Euro 2016 se vede la cea mai mare televiziune din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.