Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa e în stare de asediu: ISIS are cel puțin 1.300 de jihadiști dispuși să facă atentate

teroristi jihadisti statul islamic

Ies la iveală noi dezvăluiri şocante care dau fiori tuturor europenilor. Statul Islamic continuă să cotropească Europa. O parte din armata teroristă Stat Islamic s-a mutat în Europa şi are aproape 1.300 de luptători, avertizează experţii de la Centrul Internaţional de Luptă Antitero de la Haga. Europeni care au luptat alături de ISIS în Siria şi Irak ar putea pregăti atentate odată întorşi acasă.

Citeşte şi: Papa Francisc a întrebat despre o vizită în România: 'Eu aș vrea să vin'

România este printre ţările care, potrivit datelor experţilor de la Haga, nu are niciun luptător străin pe teritoriul ei, alături de Malta, Cehia şi Lituania. Ţara noastră este doar de tranzit, specifică acelaşi raport întocmit de Centrul Internaţional de Luptă Antitero de la Haga, în care regăsim cifre îngrijorătoare. Peste 4.000 de luptători străini au plecat să lupte în Siria şi Irak. Dintre aceştia, 30% s-au întors acasă, iar aproape 1.300 dintre ei, au revenit în Europa (Belgia, Franţa, Marea Britanie şi Germania).

Citeşte şi: Scandal imens în Grecia: O româncă, șefa misiunii FMI, implicată în WikiLeaks

Din Belgia au plecat peste 500 de luptători, iar 45% dintre ei provin din Bruxelles. Din Franţa au plecat cei mai mulţi, peste 900. În ceea ce priveşte Germania, jumătate dintre cei plecaţi sunt din Berlin, Hamburg şi Bavaria. Iar în Marea Britanie dintre cei 700 care au plecat, mai bine de jumătate au revenit în Regat. Specialişii centrului de la Haga au ajuns la concluzia că aceştia provin în majoritate din oraşe şi că nu puţine au fost situaţiile în care au plecat mai multe persoane din acelaşi cartier. Acelaşi studiu mai arată că 17% din luptătorii străini sunt femei, iar peste 20 de procente s-au convertit la islam, conform Digi 24.

Citeşte şi: Doliu în lumea sportului: Un mare campion mondial a încetat din viaţă la doar 23 de ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.