Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa reacţionează după retragerea Rusiei din Siria: Anunţul oficial al Franţei

www.yourmiddleeast.com
siria azaz

Decizia rusă de a începe retragerea celei mai mari părţi a contingentului său din Siria a fost salutată marţi cu prudenţă de Paris, care a apreciat că 'tot ceea ce contribuie la detensionarea situaţiei trebuie să fie încurajat', relatează AFP.

'Am luat notă de anunţurile preşedintelui Putin. Dacă ele se traduc în fapte, ar fi vorba de o evoluţie pozitivă. Tot ceea ce contribuie la detensionarea situaţiei din Siria trebuie încurajat', a declarat purtătorul de cuvânt al Quai d'Orsay. 'Asta presupune ca armele să tacă pentru ca să aibă loc o veritabilă negociere în vederea unei tranziţii în Siria', a adăugat purtătorul de cuvânt Romain Nadal. Or, 'regimul continuă să vizeze opoziţia moderată (...) şi continuă să împiedice' transportul de ajutor umanitar, a subliniat el.

'În condiţiile în care conflictul sirian intră în al şaselea an, Franţa îşi reînnoieşte apelul la o soluţie politică pentru această criză teribilă', a mai spus purtătorul de cuvânt. Bombardierele ruse au început marţi să părăsească Siria a doua zi după anunţul surpriză al lui Vladimir Putin privind retragerea contingentului său militar. Acest anunţ, pe care ONU l-a calificat drept o 'evoluţie semnificativă', ar putea avea un 'impact pozitiv' asupra negocierilor de pace intersiriene care s-au reluat luni la Geneva, şi-au exprimat speranţa Naţiunile Unite şi statele occidentale. Retragerea tactică a armatei ruse intervine în contextul în care problema viitorului preşedintelui Bashar al-Assad rămâne una nerezolvată, Damascul fiind surd la exigenţele opozanţilor sirieni care îi cer plecarea, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.