Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar sare in apararea lui Nitu: Procurorul General are mare nevoie de protectie

tiberiu nitu, procuror general 1_rsz

Procurorul General Tiberiu Nitu are parte si de sustinatori, intr-o perioada in care cei mai multi ii cer demisia sau se asteapta la revocarea sa din functie.

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susţine că procurorul general nu a încălcat legea folosind coloana oficială, motivând că acesta are nevoie de protecţie într-o ţară în care criminalitatea organizată ia forme violente şi crede că justiţia nu ar avea mult de câştigat dacă Tiberiu Niţu ar demisiona cu câteva luni înainte de încheierea mandatului.

"Procurorul general, în opinia mea, are nevoie de protecţie, într-o ţară în care criminalitatea organizată ia forme violente, în care ameninţările, şantajul şi au mai fost atacuri şi la judecători şi la procurori, ar fi fost obligatoriu să aibă nevoie de protecţie. Eu cred că domnul Niţu nu a încălcat legea, probabil că au existat o serie de aprobări birocratice, care să-i permită să aibă protecţie. Ar fi fost mult mai important să sprijinim justiţia şi să nu încercăm să o demolăm, dacă vreţi, într-o bătălie între parchete", a afirmat Norica Nicolai, joi, la RFI.

Ea a menţionat însă că nu cunoaşte detaliile cazului.

"Ştiu că utilizarea de coloane oficiale este o tradiţie, punem ghilimelele de rigoare, pentru foarte mulţi demnitari români, foarte mulţi miniştri de Interne de-a lungul timpului au folosit aceste coloane oficiale. Domnul Oprea se apără, spunând că există reglementări care-i permit acest lucru", a adăugat europarlamentarul ALDE.

Întrebată dacă Tiberiu Niţu ar trebui să facă un pas înapoi, Norica Nicolai a răspuns: "Domnul Niţu, fără îndoială, va lua cea mai bună decizie pe care o consideră de cuviinţă. Nu cred că, înainte cu câteva luni de finalizarea mandatului, justiţia românească ar avea foarte mult de câştigat dacă domnul Niţu ar demisiona. Cred că trebuie să intrăm într-o formă de normalitate".

Norica Nicolai a subliniat că sunt foarte mulţi demnitari care au apelat la coloana oficială, unii abuziv, precum Gabriel Oprea, însă a susţinut că nu crede că aceştia au făcut-o în afara dispoziţiilor legale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.