Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii PNL se contrazic pe tema MCV

justitie

Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în Justiţie generează contradicţii între oamenii politici. Dacă unii susţin că România nu mai are nevoie de MCV, alţii sunt de părere că reforma Justiţiei nu este ireversibilă.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, copreşedinte PNL Dolj, a declarat, duminică, că deşi logic ar fi ca Mecansimul de Cooperare şi Verificare pe justiţie să fie ridicat, ceea ce se întâmplă în Parlament arată că MCV trebuie menţinut.

Vezi şi: Laura Codruța Kovesi s-a dus la Bruxelles: Ce a spus în Parlamentul European despre corupție

''Un caz ca cel al lui Dan Şova din Parlament mă face să spun că trebuie menţinut Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Altfel, logic ar fi ca după atâţia ani, după cum este clar şi în teoria instituţiilor din sistemul judiciar, să înceteze acest mecanism. Dar ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2012, marţea neagră, precum şi ceea ce se întâmplă în Parlament acum mă fac şi pe mine să spun că trebuie păstrat acest mecanism", a spus Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Victor Ponta e de acord cu Klaus Iohannis și nu mai vrea MCV, dar o critică pe Monica Macovei

El a admis că MCV pe justiţie a împiedicat România să intre în Schengen şi a subliniat că sunt state care ţin cont de acest aspect. "MCV-ul ne-a împiedicat să intrăm în Schengen, chiar dacă nu are nicio legătură, însă, din păcate, sunt state care ţin cont de acest lucru", a mai spus Marian-Jean Marinescu.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu este contrazis de colegul său Traian Ungureanu, care declară că "vremea MCV-ului a trecut". Vezi AICI detalii!

Vezi şi: Ce a cerut Macovei comisiei PE care i-a audiat pe Cazanciuc si Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.