Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii PSD solicita interventia institutiilor europene in cazul Bodnariu

bodnariu

Delegația europarlamentarilor PSD a transmis președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, precum și Comisarului european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, scrisori prin care solicită o intervenție a celor doi oficiali, în cazul familiei Bodnariu.

Eurodeputații PSD arată, în documentele amintite, că, deși Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, Marius Bodnariu este cetățean al UE și trebuie să beneficieze de protecție din partea instituțiilor europene. De asemenea, eurodeputații PSD insistă pe necesitatea ca autoritățile norvegiene să dea dovadă de mai multă transparență în acest caz, pentru a soluționa această dramă și a veni in sprijinul celor cinci copii care se confruntă cu o situație foarte dificilă.

Membrii delegației PSD în PE atrag atenția că ”situația actuală ar putea fi imbunătățită printr-o intervenție a autorităților europene" deoarece "tatăl copiilor, Marius Bodnariu, este un cetățean al Uniunii Europene și merită protecția deplină oferită de reglementările și instituțiile europene".

"E nevoie de mai multă transparență, mai mult acces la informații și mai bună cooperare a autorităților norvegiene în relația cu un cetățean al UE și familia acestuia. Lipsa de transparență, în special în situații atât de complicate, este nu numai un obstacol, ci și o sursă de probleme pentru o familie care are atât de mult de suferit", subliniază apelul.

"Uniunea Europeană rămâne un actor relevant la nivel global datorită hotărârii cu care își apără valorile. Protejarea relației dintre părinți și copii și sprijinul pentru familie este una dintre aceste valori prețuite. Avem încredere că o mai mare transparență poate face mai multă lumină în acest caz și o astfel de cerere către autoritățile norvegiene, venită din partea dumneavoastră, ar putea determina aceste autorități să fie mai deschise în interacțiunea cu publicul și cu familia Bodnariu, creând astfel posibilitatea de rezolvare a problemei, în interesul celor cinci copii”, arată eurodeputații PSD.

Cele două scrisori sunt semnate, ca reprezentant al delegației, de către eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera grupului reprezentaților PSD în Parlamentul European.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.