Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii românii, şocaţi: 'Suntem baricadaţi în Parlamentul European'/ UPDATE

parlamentul european

Două explozii au avut loc pe principalul aeroport din Bruxelles şi alte patru în trei staţii de metrou, în apropierea instituţiilor europene. Presa belgiană vorbeşte de un bilanţ provizoriu de 17 morţi pe aeroport şi zeci de răniţi. Nu se ştie deocamdată dacă există morţi în staţiile de metrou.

Europarlamentarii români se declară şocaţi de cele întâmplate. Nivelul de alertă la Parlamentul European a fost ridicat la maxim, iar activitatea a fost sistată. "Suntem baricadaţi în Parlamentul European", a declarat Traian Răzvan Ungureanu, la Digi 24.

UPDATE: Parlamentul European este în curs de evacuare.

"Suntem inca in sedinta Comisiei ‪#‎AFET‬, la ‪#‎Parlament‬. Vestile despre atacurile teroriste de la aeroportul ‪#‎Zaventem‬ si de la statia de metrou ‪#‎Maelbeek‬, de langa cladirile institutiilor europene, au intrerupt discutiile de aici si asteptam cu totii instructiuni de la secretariatul Parlamentului. Nivelul de alerta a fost deja ridicat la maxim. Suntem cu totii socati de evenimentele inca in derulare. Am tinut un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in atentatele din aceasta dimineata si speram ca numarul victimelor sa nu creasca", a scrie eurodeputata Ramona Mănescu pe Facebook.

"Sunt şocată şi extrem de îngrijorată de ce se întâmplă astăzi în Bruxelles! Toate gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor!", afirmă şi comisarul european Corina Creţu.

"Absurd: am avut o sesiune de vot în comisia AFET, în timpul căreia am aflat că s-a comis un atentat în preajma clădirii PE. Politică sub teroare", a fost reacţia europarlamentarului Cristian Preda.

"O zi tristă pentru Europa, o zi tristă pentru victimele exploziilor de la cel mai mare și aglomerat aeroport din Belgia! Nimeni și nimic nu trebuie să ne zdruncine însă liniștea zilei de azi și de mâine", scrie europarlamentarul Daniel Buda pe Facebook.

"Explozie pe Aeroportul din Bruxelles. Eu sunt bine. Am decolat azi-dimineață spre București în ceea ce părea a fi o dimineață obișnuită. Sper că toată lumea e teafără", scrie şi Siegfried Mureşan.

Iohannis, reacţie la exploziile din Bruxelles: 'Dacă se confirmă ipoteza unui atentat...'

Mircea Rednic povesteşte ce s-a întâmplat la Bruxelles. Fiica sa a fost martoră la explozii

Mărturii din infernul de la Bruxelles: `Am simţit că se mişcă clădirea cu mine`

Zeci de victime în urma exploziilor de pe aeroportul din Bruxelles (FOTO&VIDEO)

ALERTĂ la Bruxelles: Două explozii puternice pe un aeroport (FOTO & VIDEO)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.