Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol a destructurat o rețea de contrabandă cu motorină. România implicată

O operaţiune de contrabandă cu motorină, desfăşurată în mai multe state europene, printre care şi România, a fost descoperită de poliţia italiană în colaborare cu Europol (Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene) şi Eurojust (Unitatea Europeană de Cooperare Judiciară), relatează publicaţia malteză Malta Today

Opt persoane au fost arestate joi de poliţia economică din Italia, fiind suspectate că, începând din anul 2013, au vândut motorină pe piaţa neagră din Italia, Germania, Marea Britanie, România, Republica Cehă şi Malta, păgubind fiscul acestor ţări cu milioane de euro prin neplata accizelor la carburanţi. Alte două persoane au fost plasate în arest la domiciliu, una dintre ele în Marea Britanie. 

De asemenea, în respectivele ţări au fost efectuate mai multe percheziţii. Operaţiunea, denumită 'Sturm Oil', a fost coordonată de poliţia şi procuratura italiană. Pentru a disimula natura produsului, contrabandiştii amestecau motorina cu aditivi. Conform documentelor, combustibilul era achiziţionat din Germania pentru a fi exportat cu forme legale în Grecia şi Malta. Dar ulterior motorina nu a mai era expediată către aceste ţări, ci stocată şi introdusă pe piaţa neagră din Italia. Apoi, o reţea complexă de firme întocmea facturi şi documente de transport false, combustibilul fiind transportat mai departe către ţările de destinaţie cu sprijinul unor asociaţi care furnizau serviciile logistice şi de transport. 

Reprezentanţi ai autorităţilor naţionale din cele şase state menţionate au lucrat împreună la centrul de coordonare al Eurojust de la Haga. De asemenea, Europol a desfăşurat un oficiu mobil pentru efectuarea investigaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.