Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EUROSTAT: România, locul 3 în cadrul Uniunii Europene. La ce excelează românii

statistici

Eurostat a arătat, joi, că nu mai puțin de 6,3% din totalul cheltuielilor bugetare se duc pentru ordine și siguranță. Doar Bulgaria alocă un procent mai mare din cheltuielile publice pentru aceste sectoare.

Statele membre ale UE au cheltuit 258 de miliarde de euro în anul 2015 pentru ordine şi siguranţă publică, sau 1,8% din PIB-ul UE, pe primele locuri în UE fiind Bulgaria, care a alocat 2,8% din PIB, urmată de Slovacia, 2,4% din PIB, şi România cu 2,3% din PIB pentru ordine şi siguranţă publică, arată Eurostat.

Citeşte şi: Abdullah Ataş, mărturii ÎN PREMIERĂ. Primele declaraţii ale turcului despre noaptea în care A UCIS un poliţist / VIDEO

La polul opus, Danemarca şi Luxemburg au alocat fiecare 1% din PIB pentru ordine şi siguranţă publică, alte ţări care au alocat mai puţin de 1,5% din PB pentru sectorul menţionat fiind Irlanda, 1,1%, Malta şi Finlanda, 1,2%, Suedia, 1,3% şi Austria, cu 1,4% din PIB.

Clasamentul este însă diferit dacă se ţine cont de sumele cheltuite per cap de locuitor de statele membre UE, În medie, în 2015 statele membre au cheltuit 507 euro pe cap de locuitor pentru ordine şi siguranţă publică. Pe primele locuri după acest indicator sunt Luxemburg cu 899 euro pe cap de locuitor, Marea Britanie, 792 euro, şi Olanda, 724 euro. La polul opus se află Bulgaria cu 173 de euro şi România cu 183 de euro pe cap de locuitor cheltuiţi în acest sector.

Cheltuielile guvernamentale pentru ordine şi siguranţă publică acoperă în principal cheltuielile cu serviciile de poliţie şi pompieri, tribunale şi închisori. La nivelul Uniunii Europene, cheltuielile guvernamentale pentru ordine şi siguranţă publică ca procent din PIB, 1,8%, sunt mai mari decât cele pentru alte activităţi importante precum apărare, 1,4%, recreaţie, cultură şi religie, 1%, sau protecţia mediului, 0,8% din PIB.

Citeşte şi: STUDIU: Un român din trei este ÎNGRIJORAT de creşterea costurilor în următorul an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.