Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evacuări în Rusia, la Sank Petersburg după o nouă serie de alerte false cu bombă

TWITTER
avion alerta

Mai multe şcoli, mall-uri şi chiar Academia de Arte Frumoase au fost evacuate vineri la Sankt Petersburg după alerte false cu bombă, într-o nouă serie de apeluri anonime ce seamănă panică în Rusia din septembrie şi a căror origine rămâne misterioasă, relatează AFP. Aproximativ 20 de "şcoli din diferite raioane ale oraşului Sankt Petersburg au fost evacuate în urma unor alerte cu bombă", a declarat poliţia din al doilea oraş ca mărime al Rusiei, în nord-vest, unde se afla vineri şi preşedintele Vladimir Putin.

Presa locală şi reţelele sociale au anunţat de asemenea evacuarea mai multor centre comerciale, Academiei de Arte Frumoase, Institutului de Stat pentru Cinematografie şi Televiziune şi a altor diferite instituţii de învăţământ superior. La începutul lunii noiembrie, teatrul Bolşoi, mari magazine ca GUM, hoteluri de lux din apropierea Kremlinului şi cinematografe din centrul Moscovei au fost evacuate după apeluri anonime similare.

Aceste evacuări masive au început în septembrie, provocate de o serie de alerte false în întreaga ţară. Potrivit agenţiei Ria-Novosti, ele au afectat în total peste 2,3 milioane de persoane. Nicio bombă nu a fost găsită. Aceste apeluri telefonice au scăzut semnificativ în octombrie, dar niciodată nu au încetat. Serviciul Federal de Securitate, FSB, a declarat că autorii lor sunt cetăţeni ruşi aflaţi în străinătate şi care dispun de o reţea de complici în Rusia, conform Agerpres.

În timp ce pierderile economice sunt greu de evaluat, mai mulţi responsabili ai serviciilor de securitate le-au estimat la câteva sute de milioane de ruble, adică mai multe milioane de euro. Rusia a întărit măsurile de securitate după un atentat în metroul din Sankt Petersburg care a făcut 16 morţi şi zeci de răniţi la 3 aprilie. Autorităţile ruse anunţă în mod regulat că au dejucat planuri de atentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.