Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment românesc la Târgul de carte de la Frankfurt: traducerea în germană a romanului 'Fantoma din moară' de Doina Ruşti

mediafax.ro
Doina Ruşti

Anul acesta, Târgul de carte Frankfurter Buchmesse se va desfăşura în perioada 11-15 octombrie şi va fi deschis de Angela Merkel şi de Emmanuel Macron. La Târg vor participa unii dintre scriitorii cei mai bine cotaţi ai momentului precum Margaret Atwood, Dan Brown, Nicholas Sparks, Michel Houellebecq, Ken Follett, Cecilia Ahern, Paula Hawkins, Alain Mabanckou, Leila Slimani şi mulţi alţii. Franţa, care este este ţară-invitată, a anunţat prezenţa a 180 de scriitori.

Tematic, ediţia de anul acesta a cel mai vechi târg de carte a ales tema libertăţii de exprimare, cu trimitere în special la scriitorii din Turcia.

Citeşte şi: Spectacolul 'Apa vie', premieră la Teatrul Mic

Printre evenimetele Frankfurter Buchmesse se numără şi lansarea Romanului "Fantoma din moară" de Doina Ruşti, apărut recent la Klak Verlag, din Berlin (trad. Eva Ruth Wemme), potrivit MEDIAFAX.

Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, la ora 12:00, la standul României, în formula unui dezbateri pe marginea cărţii, despre istorie şi vinovăţie. Alături de Doina Ruşti, sunt invitaţi Jan Cornelius şi Jörg Becken, istoric şi editor berlinez.

Romanul "Fantoma din moară", apărut în 2008 (ed. Polirom), este o parabolă complexă a comunismului românesc, un roman dens şi apăsător despre labilitatea adevărului. Povestea cutremurătoare a unei învăţătoare din anii ʼ80 se întâlneşte peste timp cu suferinţa unui dascăl din perioada interbelică. Amestec de realitate şi fantastic, scris în formula unui thriller, romanul devine treptat o frescă a perioadei comuniste, de la stalinism la căderea Zidului Berlinului, mai scriu jurnaliştii Mediafax.

Citeşte şi: O satiră privind birocraţia din UE scrisă de un austriac a câştigat Premiul german pentru carte

"Fantoma din moară" a fost recompensat cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim "Fantoma din moară" (2008), "Zogru" (2006) şi "Lizoanca" (2009), "Manuscrisul fanariot" (2015) şi "Mâţa Vinerii" (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Citeşte şi: EMOŢIONANT - 90.000 de fani, omagiu pentru Tom Petty - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.