Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentele din ultimul timp sunt în favoarea lui Victor Ponta

revista presei

Evenimentul Zilei:

Demisia lui Viorel Hrebenciuc în vederea propunerii de arestare a fost o lovitură electorală dată de Victor Ponta. Un stîlp al unui partid acuzat că-şi apără infractorii n-a ezitat să se pună la dispoziţia Justiţiei. Mă întreb ce vor face cei din ACL dacă DNA va cere în perioada următoare arestarea unui deputat de Dreapta? Îl vor convinge să demisioneze din Parlament? ... Liderului PSD i s-a reproşat că e la mîna baronilor, că, ajuns preşedinte, va fi marioneta greilor din PSD. Iată-l pe Victor Ponta convocînd o şedinţă fulger a conducerii PSD şi executînd cît ai clipi trei grei ai PSD, pentru că au vorbit ce nu trebuie... E musai să adăugăm Scandalului DNA decizia Înaltei Curţi de a pune procesul ANI- Klaus Iohannis a treia zi după cel de-al doilea tur printre momentele în favoarea lui Victor Ponta. Pentru activul ACL, posibilitatea ca, deşi cîştigător, Klaus Iohannis să fie declarat incompatibil pentru funcţia de preşedinte, dar şi pentru alegătorul nehotărît, care nu-şi doreşte o Criză politică majoră după alegeri (să ne imaginăm ce s-ar întîmpla dacă victoriosul Iohannis e declarat incompatibil!), are menirea de a suna demobilizarea chiar pentru primul tur. Evenimentele din ultimul timp sînt – cred eu – în favoarea lui Victor Ponta, la a cărui victorie pare a-şi fi dat mîna toate structurile din România. Se lucrează din greu pentru ca Victor Ponta să ajungă președinte!

Ziarul Financiar:

Presa ungară a început deja să evalueze impactul economic al „stigmatizării ţării“ de către Statele Unite şi atenţionează că încrederea în Ungaria ar putea fi avariată, cu efecte „dureroase“ la nivelul investiţiilor străine şi posibile consecinţe pe piaţa valutară şi de finanţare. Interdicţiile de călătorie aplicate de Washington unui număr de şase oficiali maghiari, acuzaţi – pe baza unor dovezi pe care diplomaţii ame­ricani nu vor să le publice pentru a nu încălca legea americană - că sunt implicaţi în fapte de corupţie, vin după ce relaţiile economice dintre cele două state dau de ani buni semne de răcire, ceea ce este vizibil în special la nivelul investiţiilor. În ultimii trei ani, intrările de capital lucrativ american s-au redus treptat, iar trendul ar putea continua anul acesta. Intrările nete de capital în Ungaria sunt deja negative, ceea ce umbreşte perspectivele de creştere economică pe termen mediu ale ţării. Problema se va reflecta şi la nivelul diplomaţiei maghiare, care a făcut prioritară, sub guvernarea premierului Viktor Orban, atragerea compani­ilor străine. Actualele interdicţii de călătorie în SUA se pot dovedi a fi piedici puternice în calea atingerii ţintelor diplomatice.

RFI:

Un bărbat din Bulgaria, care era paralizat de la brâu în jos poate să meargă din nou. Asta după ce a fost supus unui transplant de celule prelevate din propriul nas, pentru a reface traseul nervos al coloanei vertebrale.  Bărbatul fusese înjunghiat în spate şi rămăsese cu picioarele paralizate. El poate merge acum din nou, ce-i drept ajutat de un cadru. Medicii au efectuat un transplant de celule care alcătuiesc teaca bulbului olfactiv în coloana vertebrală, pentru a construi "o punte nervoasă" între două regiuni secţionate ale acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.