Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evoluţia dosarului MCV, printre temele discutate de Tudorel Toader cu prim-vicepreşedintele CE

captura TV
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, context în care au discutat, printre altele, despre evoluţia dosarul MCV, anunţă MJ printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte relevante pentru evoluţia dosarului MCV, ministrul român realizând o expunere a priorităţilor mandatului, în vederea aducerii la îndeplinire a agendei tehnice monitorizate în cadrul mecanismului.

"Ministerul Justiţiei va pregăti misiunile de evaluare pe care Comisia Europeană le va derula în România în cursul anului 2017, având ca prioritate asigurarea cooperării între instituţii şi realizarea obiectivelor şi recomandărilor tehnice, astfel încât raportul ce va fi publicat la finalul anului 2017 să fie unul pozitiv", se precizează în comunicat.

În cadrul aceleaşi întâlniri, ministrul Justiţiei a reafirmat angajamentul ferm al guvernului român de a continua progresele deja înregistrare în domeniul sistemului judiciar şi al activităţii de prevenire şi combatere a corupţiei, care să atragă după sine finalizarea monitorizării. "Prim Vice-preşedintele Frans Timmermans a apreciat progresele majore realizate de România în domeniile reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, aşteptările fiind ca aceste progrese să fie continuate. Comisia Europeană susţine eforturile României, în calitate de partener", se menţionează în comunicatul Ministerului Justiţiei (MJ).

De altfel, arată MJ, cei doi demnitari au agreat continuarea bunei cooperării dintre Comisia Europeană şi România în vederea atingerii obiectivelor de îndeplinire a recomandărilor şi, ulterior, de finalizare cu succes a Mecanismului. "Un alt aspect abordat a fost cel referitor la îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciarele româneşti, ministrul justiţiei subliniind necesitatea unor soluţii complementare, aplicate în proporţia adecvată, atât pe palierul legislativ, cât şi pe cel al infrastructuri", mai arată MJ.

Totodată, sursa citată susţine că prim vice-preşedintele Frans Timmermans a reiterat disponibilitatea Comisiei Europene de a oferi sprijin financiar pentru reabilitarea spaţiilor de detenţie. Continuarea dialogului dintre cei doi demnitari se va concretiza în cadrul vizitei pe care Frans Timmermans o va efectua în Romania în 20 aprilie 2017. Conform MJ, la întâlnire a participat şi secretarul general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), Paraskevi Michou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.