Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXAMEN la engleză în guvernul Grindeanu: Un alt ministru a dat testul / VIDEO

Lia Olguța Vasilescu a stârnit multe ironii după ce a susținut un discurs în engleză și franceză la o reuniune a ONU. După ministrul Muncii, un alt ministru din guvernul Sorin Grindeanu a susținut ”examen” la limba engleză.

Traian Băsescu, ironie maximă pentru Victor Ponta: 'Am semnat ca să ştie cine e şeful'

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat astăzi la întalnirea reprezentantilor BMW Group cu companii româneşti din industria IT, pentru incheierea unor parteneriate in vederea dezvoltarii de solutii software cu aplicabilitate in industria auto. Discuția s-a derulat integral în limba engleză, așa cum reiese din videoclipul de mai jos.

”Marii jucători internaționali din industria auto înregistrează succese notabile în România de ani de zile și suntem pregătiți să oferim condiții excelente pentru dezvoltarea unei inițiative emblematice în acest domeniu.

Prin acest parteneriat între sectroul IT din România și BMW Group, ne aliniem tendinței europene de digitalizare a industriei, acest proiect fiind o evidență a progresului digital și tehnologic din țara noastră și o recunoaștere internațională a calităților specialiștilor IT care activează în echipele companiilor internaționale de top.

Prezentul proiect evidențiază faptul că România este un bun teren pentru investiții, că România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici, și anume forță de muncă înalt calificată cu o infuzie puternica de absolvenți din domenii digitale și tehnologice, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adăugata mare, bine reprezentate în investiții străine impulsionând totodată dinamica IMM-urilor pe verticală și orizontală și un cadru fiscal atractiv.”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Industia IT joacă un rol tot mai accentuat în industria auto. BMW Group, companie cu tradiţie în inovaţie şi digitalizare a demarat anul trecut, în România, un amplu proiect de identificare de noi posiblităţi de colaborare cu parteneri şi furnizori din industria software.

În anul 2007 era prezentată strategia care definea perioada de dezvoltare a companiei BMV Group, inclusiv lansarea brand-ului BMW i si a programului BMW Efficient Dynamics. În martie 2016 s-a lansat noua strategie pe termen mediu şi lung, Strategy NUMBER ONE > Next, care are digitalizarea în prim plan şi este construită pe baza conceptului A.C.E.S – Autonomous, Connected, Electrified and Shared.

Pentru aceasta BMW Group a dezvoltat o serie de parteneriate strategice importante care să susţină dezvoltarea de tehnologii noi, precum cea a condusului autonom.

Tot pentru a susţine dezvoltarea condusului autonom, BMW Group a anunţat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competenţe lângă München. În prezent, BMW Group are aproape 600 de angajaţi în acest domeniu. Majoritatea este reprezentată de dezvoltatori de software - iar numărul acestora este în creştere.

Totodată, BMW Group investeşte şi într-o serie de afaceri start-up promiţătoare prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului să identifice şi să răspundă rapid la tendinţele mobilităţii din toată lumea, un avantaj crucial, având în vedere ritmul mai rapid al ciclurilor de dezvoltare din industria IT în comparaţie cu lumea auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.