Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Averea lui Gabriel Oprea, verificată de ANI / DOCUMENT

Oprea UNPR cugetliber.ro

Agentia Nationala de Integritate a demarat verificarea averii declarate de vicepremierul Gabriel Oprea in perioada 2004-2014.

Demersul vine in urma unei sesizari depuse la ANI de catre Cabinetul individual de avocatura Diana Monica Croitoru - Anghel.

Vezi și Replica lui Gabriel Oprea

Contactat de stiripesurse.ro, avocatul a declarat ca a facut sesizarea in numele unui "client" care doreste ca identitatea sa să rămână confidențială pentru opinia publică.

Potrivit avocatului, este a treia sesizare depusa la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, primele doua nefiind acceptate de catre Agentie.

Cabinetul de avocatura reclama "existenta unor grave inadvertente si neregularitati existente intre Declaratiile de avere in perioada 2004-2014 depuse de domnul Viceprim-Ministru al Guvernului Romaniei, Ministru al Afacerilor Interne la Ministerul Afacerilor Interne si Senator in Parlamentul Romaniei - Oprea Gabriel, incalcandu-se astfel reglementarile Legii nr. 176/2010, ale Legii nr. 78/2000, ale Constitutiei Romaniei, cat si dispozitiile Codului Fiscal".

Avocatul a adaugat ca va fi depusa o sesizare si la ANAF pe tema celor reclamate la ANI. "Ne pregatim sa facem o sesizare catre ANAF. Lucram la o petitie", ne-a declarat Diana Monica Croitoru - Anghel.

Adresa nr. 7293/G/II/18.02.2015 a Agentiei Nationale de Integritate:

content-image

Alina Gorghiu: Nu am nicio legatura cu acest demers

Avocatul Diana Monica Croitoru - Anghel a scris in calitate de mediator profesionist, alaturi de avocatul Manuela Sirbu si de actualul co-presedinte PNL, Alina Gorghiu, cartea "Medierea Conflictelor" cotata ISBN, publicata la Universul Juridic in 2013. La randul sau, avocatul Manuela Sirbu a scris alaturi de Alina Gorghiu cartea 'Medierea. Oxigen pentru afaceri" (Editura Universul Juridic, 2011).

"Nu am nicio legatura cu acest demers si nu stiu cine a facut sesizarea. Este treaba doamnei avocat pentru ce client sau in numele cui face acest demers. Eu nu stiu sa existe probleme cu averea domnului ministru Oprea", susţine Alina Gorghiu într-o precizare remisă redacţiei.

De asemenea, avocatul Diana Monica Croitoru-Anghel a asigurat telefonic si in scris ca nu exista absolut nicio legatura intre sesizarea depusa la ANI si colaborarea sa, in cadrul altor activitati in afara sesizarii ANI, cu Alina Gorghiu.
"A face o conexiune intre orice informatii puteti gasi despre mine si activitatile pe care le desfasor in afara acestei sesizari ANI si persoanele cu care am colaborari pe alte domenii decat cel care face obiectul acestui articol, nu este corect si nici deontologic", ne-a comunicat avocatul Diana Monica Croitoru-Anghel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.