Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exclusiv. Bogdan Diaconu îl depășește iar pe Băsescu

diaconu

După ce l-a surclasat pe Facebook (AICI), liderul Partidului România Unită îl depășește iar pe Traian Băsescu în ”Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România” efectuat de ONG-urile ActiveWatch și CRISS.

Astfel, Bogdan Diaconu este pomenit de 25 de ori în raport, fiind cel mai citat politician, în timp ce Traian Băsescu doar de 13 ori. Asta datorită faptului că Băsescu este criticat doar pentru pozițiile sale vizavi de imigranți, în timp ce Diaconu este luat la rost atât pentru atitudinea sa anti-imigranți musulmani, cât și pentru proiectele sale de legi și discursurile anti-extremism maghiar sau pentru campania de revenire la denumirea de ”țigani” pentru romi.

Nici Partidului România Unită, condus de deputatul Bogdan Diaconu, nu a scăpat de criticile raportului care îi dedică un capitol întreg. Iată cum este descrisă formațiunea: ”Partidul România Unită a fost creat în jurul deputatului Bogdan Diaconu, după ce acesta a părăsit Partidul Social Democrat din cauza asocierii acestuia cu UDMR la guvernare. Bogdan Diaconu, principalul vector de imagine al partidului și președinte al acestuia, a avut în ultimul an o serie de inițiative legislative cu privire la restrângerea unor drepturi ale minorității maghiare, schimbarea în „țigănească” a denumirii etniei rome, sau sancțiuni de ordin penal pentru persoanele care aduc atingere simbolurilor naționale. Pagina de Facebook a domnului Diaconu, nemoderată de acesta, atrage deseori comentarii extremiste la adresa minorităților maghiare și rome, inclusiv referințe la personaje istorice condamnate pentru crime de război, cum este mareșalul Ion Antonescu. PRU este un partid populist de doctrină național democrată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.