Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV: Cătălin Predoiu, dezvăluire NEAȘTEPTATĂ despre Victor Ponta

Candidatul PNL la Primăria Capitalei la alegerile locale din 2016, Cătălin Predoiu, a oferit un interviu pentru STIRIPESURSE.RO în care a abordat și rivalitatea mai veche pe care o are cu fostul premier Victor Ponta. Predoiu consideră  că Victor Ponta îi poartă ranchiună, după ce, la formarea Guvernului PSD-PDL, Predoiu i-a suflat funcția de ministru al Justiției, iar Ponta s-a ales cu portofoliul pentru relația cu Parlamentul.

R. Aveți discuții în contradictoriu cu doamna Firea, dar cu domnul Ponta ați avut niște meciuri fantastice în ultima perioadă. Ați mai discutat cu domnul Ponta, v-ați reconciliat?

Predoiu: Eu am avut cu domnul Ponta o relație care a debutat normal, a continuat normal și care s-a deteriorat pentru că dânsul a decăzut foarte grav în ceea ce privește limbajul, în ceea ce privește atitudinea normală pe care trebuie să o aibă un om politic. Eu am înțeles lupta politică, dar nu o să accept niciodată jigniri și impertinențe venite din partea unui om care, până la urmă, a dezamăgit profund pe toată lumea și care nu a livrat nimic. Nu a livrat nimic, concret! Nu poate pune pe hârtie livrat nimic concret nici în materie de carieră, nici în politică. A avut puterea, a știut să se facă util unui aparat care l-a propulsat în vârful PSD, dar să știți că nu cred că există om politic în România care să fi avut cărțile pe care le-a avut domnul Ponta în mână în anul 2012. Nu cred!

R. Nu cărțile alea...

Predoiu: Nu! (râde cu poftă) Mă refeream la cărțile de joc politic. Alea, nu mai vorbesc despre ele că n-are rost.

R. Dumneavoastră ziceți că a pierdut jocul cu un careu de ași în mână. Ce a ratat mai exact?

Predoiu: A ratat lucruri importante. A ratat continuarea unor reforme începute, a ratat, dacă vreți, ideea de o nouă generație în politică, care să fie calitativ superioară celei precedente.

Citește și: INTERVIU: Cătălin Predoiu și soluția CAPITALĂ pentru București

R. Nu-i problemă că s-a ocupat DNA de schimbarea de generație.

Predoiu: Din păcate, fiind un om slab din punct de vedere al tăriei de caracter a fost influențat de un anturaj care l-a dus unde l-a dus și îmi dau seama că acum regretă foarte mult, dar eu nu înțeleg de ce-i supărat pe mine pentru toate lucrurile astea, că nu eu i le-am cauzat.

R. V-a cerut ceva ce nu i-ați dat? Pare o ranchiună mult mai veche decât ceva politic. Pare o relație de asta foarte tensionată, dar veche, ceva personal.

Predoiu: Există, dacă vreți, o competiție mai veche legată de postul de ministru al Justiției, când domnul Ponta nu visa să ajungă prim-ministru. Evident că șansele politice...

Citește și: Programul electoral al lui Cătălin Predoiu pentru București/ DOCUMENT

R. Vă referiți la 2009, Guvernul PDL-PSD?

Predoiu: Da, dânsul a țintit postul de ministru al Justiției și a luat portofoliul pentru relația cu Parlamentul.

R. Domnule Predoiu, ați găsit soluția să vineți elefănței roz la Polul Nord? (o declarație prin care Predoiu îi încuraja pe candidații PNL la locale).

Predoiu: Gluma aceea a vizat, dacă vreți, nevoia de a avea o atitudine corectă în politică, de a le spune oamenilor ceea ce am făcut și ceea ce facem noi.

Interviul integral cu Cătălin Predoiu va fi difuzat în curând pe STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.