Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Cum a controlat PSD, cap-coadă, votul SECRET din Senat / VIDEO

vot-senat-ccr

Plenul Senatului a votat, miercuri, judecatorul CCR care il inlocuiește pe Toni Greblă. Potrivit Regulamentului Senatului, votul cu buletine este SECRET si se face ÎN CABINE DE VOT.

Ce s-a intamplat in Senat numai secret nu a fost. Sub atenta supraveghere a liderilor de grupuri din coalitie, fara cabine de vot, senatorii din PSD-UNPR-PLR-PC au votat, in sir indian, in fata senatorului PSD Gheorghe Saghian, sub privirile atente a cel putin alti 5-6 PSD-isti, astfel ca oamenii lui Victor Ponta au avut in permanenta controlul asupra majoritatii.

REGULAMENTUL SENATULUI:

Art.132 – (1) Votul secret poate fi exprimat prin buletine de vot, pentru alegerea sau numirea în unele funcţii, ori prin bile sau electronic, în cazul votării legilor, hotărârilor sau moţiunilor.

(2) Procedura votului secret pe buletine se face în cabine de vot, amenajate prin grija secretarului general al Senatului.

(3) În cazul votului, pe buletin se trec numărul de ordine, numele şi prenumele candidatului, funcţia pentru care acesta candidează şi, după caz, grupul parlamentar din care face parte.

(4) Senatorul votează pentru lăsând neatinse pe buletinul de vot numele şi prenumele persoanei dorite sau votează contra, ştergând numele şi prenumele persoanei respective. Buletinele de vot se introduc în urne.

IATA CAT DE SECRET A FOST VOTUL:

 

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.