Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Cum joacă conducerea PSD, în războiul cu Mihai Tudose: ce decizii se vor lua în Kiseleff (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Premierul Mihai Tudose a dinamitat scena politică, după emisiunea de la Antena 3, în care a explicat că dorește remanierea a cinci miniștri, printre care și Sevil Shhaideh. Declarațiile lui Tudose au pus pe jar întreg PSD-ul, care se va reuni într-o ședință de urgență în Kiseleff.

Surse din conducerea PSD ne-au explicat care vor fi principalele idei cu care se intră în ședința din Kiseleff. În primul rând, Mihai Tudose va fi convocat într-un for statutar al PSD și i se va cere ca toate discuțiile de acest gen să aibă loc în interiorul partidului, nu la televiziuni.

Pe canale mai mult sau mai puțin oficiale, lui Mihai Tudose i s-a reamintit, înaintea ședinței PSD, că funcția de premier a primit-o de la partid, ceea ce înseamnă că tot prin voința partidului ar putea să o și piardă.

Totodată, premierului Mihai Tudose i s-a transmis următoarea întrebare: de ce în Comitetul Executiv de la Sucevița, de săptămâna trecută, nu a spus nimic legat de acest subiect. În discuțiile care au avut loc de aseară și până acum, premierul a tot fost întrebat despre acest lucru, însă un răspuns se lasă așteptat, ne-au precizat sursele noastre.

În ședința din Kiseleff se vor reafirma câteva principii politice de bază. În primul rând, dacă premierul va participa la această ședință, i se va reaminti că un Guvern și componența acestuia se stabilesc în cadrul unui partid politic, iar eventualele remanieri se stabilesc în același cadru.

Pe acest principiu, liderii PSD vor ieși cu un nou mesaj de susținere pentru Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, doi dintre miniștrii pe care Tudose îi vrea remaniați.

Surse din interiorul PSD ne-au precizat că premierului Mihai Tudose i se va pune în față decizia Comitetului Executiv de susținere pentru Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, dar și decizia ALDE de susținere față de Viorel Ilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.