Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - DNA, despre dosarul în care ar fi vizat Paul Stănescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

dna stanescu

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, redeschiderea dosarului în care ar apărea, potrivit relatărilor din presă, şi numele liderului PSD Olt, Paul Stănescu, propunerea PSD pentru postul de ministru al Dezvoltării. Urmărire penală se efectuează însă in rem (faţă de faptă, nu faţă de persoane), astfel încât nu se poate spune că Stănescu ar avea probleme penale.

Citește și: SURSE - Se joacă tare între Iohannis și PSD: președintele, solicitare către serviciile secrete

"La solicitarea dvs. din data de 16 octombrie 2017, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Referitor la aspectele menţionate de dvs. în solicitare, vă confirmăm că la data de 21 septembrie 2015, Tribunalul Olt a admis cererea D.N.A. de redeschidere a unui dosar penal ce fusese soluţionat anterior cu neînceperea urmăririi penale.

Având în vedere că în dosarul respectiv se desfăşoară acte de urmărire penală in rem (faţă de faptă), nu se pot oferi în acest moment alte detalii, deoarece acestora le sunt incidente prevederile art. 12 alin. 1 lit. e din Legea 544/2001", precizează DNA, pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Guvernul a trimis lista cu miniștri la Cotroceni

STIRIPESURSE.RO a solicitat să se comunice dacă există dosare penale în care unul dintre cei trei miniştri propuşi să aibă calitatea de suspect sau inculpat. DNA nu confirmă existenţa unor asemenea dosare.

"În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 lit. b din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a putea identifica informaţiile solicitate, vă rugăm să ne oferiţi mai multe detalii privind împrejurările despre care aveţi cunoştinţă în legătură cu existenţa, pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a unor eventuale dosare care să vizeze cele 3 persoane menţionate de dvs. în solicitare.

În plus, informaţiile referitoare la anchetele penale în curs de investigare sau trimise în judecată, care pot face obiectul comunicării publice, sunt publicate pe pagina de internet a instituţiei, la www.pna.ro, la secţiunea „ Comunicate Urmărire penală” pe prima pagină.

Pentru identificarea cauzelor penale mediatizate, pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Urmărire penală” aveţi la dispoziţie un motor de căutare după mai multe criterii, ca de exemplu după cuvânt, rădăcină de cuvânt, expresie (ex. nume de persoană, funcţie deţinută, etc.)", mai precizează DNA.

De menţionat că pe site-ul DNA nu apare niciun comunicat despre cei trei: Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica.

Citeşte şi: Paul Stănescu, prima reacție după ce au apărut infirmații că Iohannis l-ar refuza

***

Ce scria agenţia Agerpres pe 21 septembrie 2015:

"Magistrații Tribunalului Olt au admis solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu și și vicepreședintele CJ, Marius Oprescu, precum și alte cinci persoane, oameni de afaceri, acuzați de fapte de corupție.

Soluția pronunțată de Tribunalul Olt este definitivă.

Instanța a admis cerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Națională Anticorupție de confirmare a redeschiderii urmăririi penale față de Darius Vâlcov și alte opt persoane. Pe lângă Darius Vâlcov, în această cauză mai au calitatea de învinuiți: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu; soția deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurențiu Șerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acționari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

DNA a solicitat în luna iulie redeschiderea urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov și celelalte opt persoane acuzate de fapte de corupție.

Avocatul Ion Vedere, apărător al Andrei Bărbulescu, a explicat săptămâna trecută faptul că procurorii cer redeschiderea urmării penale într-o cauză soluționată anterior cu neînceperea urmăririi penale, ce a avut în vedere o sesizare făcută de fostul deputat Nicolae Stan. Acesta a depus, în 2012, o sesizare împotriva mai multor politicieni și oameni de afaceri din județul Olt, în care erau 16 puncte de acuzare, printre care și unele referitoare la contracte de concesiune încheiate de Primăria Slatina cu diferite firme.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Colonești, a reclamat la DNA fapte de corupție în legătură cu contracte de concesiune a unor servicii, achiziții, contracte de execuție lucrări, sponsorizări încheiate de primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurențiu Șerban și Ovidiu Ramba etc.

DNA Craiova a emis ordonanță de netrimitere în judecată la sesizările și reclamațiile lui Nicolae Stan. Acesta a atacat ordonanța procurorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care în 2014 a respins plângerea formulată de Nicolae Stan și l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată."

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.