Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al comisiei SIE: “Ținta e Meleșcanu. A depășit pe cine nu trebuie”

sah-strategie

Fostul președinte al Comisiei parlamentare de control a SIE in perioada 2008-2012, Gabriel Vlase (PSD), a declarat, pentru stiripesurse.ro, ca Traian Basescu a vrut sa loveasca in alta parte atunci când a afirmat ca Victor Ponta a fost ofiter SIE in 2007-2011.

Reporter: - Cum vedeti toata aceasta poveste?

Gabriel Vlase: -  In primul rand, nu ma asteptam ca presedintele, dupa 10 ani, sa nu cunoasca notiuni elementare. Ofiter acoperit nu inseamna ceea ce spune el. Ofiter acoperit inseamna ofiter angajat pe baza de solda la serviciul respectiv si care, din cand in cand, in interesul serviciului, este acoperit si detasat la misiunea respectiva. Vreau sa intru la fabrica de curent pentru ca am niste suspiciuni acolo, aranjez cu baietii, il facem acolo merceolog, nu-l mai cheama cum il cheama, sta acolo 3 luni sau 3 ani, dupa ce si-a terminat treaba se intoarce la unitate, redevine dl capitan. Deci asta inseamna ofiter acoperit. Ofiterii acoperiti nu pot fi si altceva decat militari, nu poate sa aiba cariera din asta, cum are premierul, niciodata.

Doi: n-am vazut proba si dovada ca ar fi asa ceva, ca acea Hotarare de Guvern probeaza ca unul sau altul ar fi ofiteri acoperiti. Hotararea de Guvern era fireasca, trebuia facuta, pentru ca hotararea veche nu-i acoperea si pe rezervisti si atunci acea completare, acel apendice in fraza ii permite de fapt rezervistului sa aiba aceleasi drepturi ca si ofiterul in activitate.

Cred ca de fapt mesajele lui au fost altele aseara. Cred ca l-a vazut pe Melescanu crescand in sondaje brusc si l-a atacat. Asta cred ca au fost mesajele lui de aseara, deoarece canddatul pe care-l sustine e foarte jos, in marja de eroare, asa ca nu ai ce sa faci decat sa dai in ceilalti. Ma indoiesc insa ca va prinde, eu acum sunt in colegiu, vreau sa spun ca nu a vazut nimeni emisiunea de aseara, nimeni nu intelege si nici nu o sa auda de chestia asta.

- Deci credeti ca are ceva cu Melescanu?

- Banuiesc ca a crescut in sondaje, s-a apropiat sau a depasit pe cine nu trebuia. Mai mult ca sigur e asa, ca altfel nu-l lua in seama, nu se baga. Daca l-a luat, e sigur ca Melescanu e sus, e mai sus decat altcineva si eu cand nu-mi pasa de cineva, tac, dar cand ma incurca spun ca e jos. Or mesajul lui asta a fost aseara.

- Ce inseamna pentru SIE afirmatiile lui Traian Basescu?

- Un presedinte de tara nu trebuie sa faca asa ceva. In zona respectiva exista ofiteri care fac treaba buna pentru mine, pentru tine, sa ne stea copii linistiti noaptea, iar acelor oameni le poti crea un sentiment…ca tu terfelesti in campanie meseria mea. Eu cred ca e un caz unic in istorie, nu cred ca e un presedinte de tara care sa iasa in campanie sa spuna ca stie el ca ala a fost ofiter acoperit. Stii cum imi suna mie asta? Vanzare de seminte in piata la Tg. Ocna.

Alegerile vor trece, campania va trece, dar oamenii astia vor ramane acolo si nu stiu in ce masura vor ramane cu un gust amar, sau poate sa aiba o reactie urata sa spuna “Stati, ma, frate, ce faceti cu noi? pana la urma, eu stau aici, imi rup gatul, nu am voie aia, nu pot sa plec nicaieri, am telefonul ascultat, familia mea nu stie cu ce ma ocup, fac atatea sacrificii, nici nu iau 5.000 de euro pe luna si peste asta ma trezesc si la televizor”. Asta nu se face.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.