Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Guvernarea sparge PNL în 5 fronturi

surse

Vechii pedeliști si liberali duc în PNL o luptă acerbă pentru împărțirea teritoriilor și a funcțiilor. Mirosul guvernarii este tot mai puternic in tabara liberala.

Cu promisiunea ca vor primi cate o functie de ministru și/sau de secretari de stat în viitorul Guvern PNL, în filialele liberale a început lupta pentru culoarul care duce direct in Palatul Victoria, au relatat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO.

In paralel liberalii isi disputa candidaturile pentru primariile resedintelor de judet si pentru consiliile judetene. În mod normal fostele PNL si PDL ar trebui sa-si imparta frateste functiile, unde PDL ia Primarul sa ia PNL seful de Consiliu Judetean si invers. In realitate, in anumite judete PDL si PNL incearca sa puna mana, fiecare de una singura, pe ambele functii. Dilema este daca in alegerea candidatilor se vor respecta intelegeri stabilite de la centru sau vor conta sondajele de opinie indiferent ca ele vor da candidati doar din PDL sau doar din PNL. Riscul este ca in urma unor astfel de lupte tabara pierzatoare si-ar pierde interesul pentru campania electorala.

In functie de aceste raporturi se va configura si stapanul politic al judetului, adica partidul care detine, de facto, fraiele in organizatia judeteana, un alt pol important de putere.

Acestora li se adauga negocierile pentru lista candidatilor la alegerile parlamentare. Dupa alegerile locale, in functie de cum a reusit sau cum n-a reusit sa ocupe vreo functie mai sus-amintita, fiecare lider PNL va incerca sa intre pe un loc eligibil in Parlament.

Luptele interne PDL-PNL se dau astfel pe cinci fronturi: Primarie - Consiliu Judetean - Organizatie Judeteana - Parlament - Ministri/secretari de stat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.