Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Lider PSD: Vom obține peste 45%. Nu vor fi seisme majore în partid

sondaj

Urmașul lui Ilie Sârbu la șefia senatorilor PSD, Mihai Fifor, spune într-un scurt interviu acordat ȘTIRIPESURSE.RO că social-democrații vor câștiga 'fără niciun fel de problemă' alegerile locale și nu a exclus nicio alianță pentru majoritatea rezultată după alegerile parlamentare, nici măcar cu Mișcarea Populară a lui Traian Băsescu.

Știripesurse.ro: Urmează un an electoral cu două runde de alegeri  - locale si parlamentare. Cum va arata scena politica?

Mihai Fifor: Anul care vine este unul dificil, cu doua tururi de scrutin, foarte importante pentru cum va arata scena politica din 2017. Daca vreti, este asezarea in scena a decidentilor politici majori pentru urmatorii patru ani de exercitiu  parlamentar si administratie publica locala si centrala. Este momentul in care, cred eu, se contureaza mai bine ca niciodata fortele politice din Romania, in opinia mea doua blocuri politice, unul de dreapta, unul de stanga si poate niciodata nu a fost mai bine conturata aceasta asezare pe scena politica. Ca Partid Social Democrat suntem interesati sa castigam alegerile locale si ne pregatim pentru aceste alegeri care reprezinta pana la urma esafodajul pentru alegerile parlamentare din toamna. Sunt convins ca putem sa castigam fara niciun fel de problema alegerile locale si ca de asemenea vom putea castiga alegerile parlamentare confortabil astfel incat sa guvernam tara in anii urmatori.

Am dovedit cat se poate de clar ca in anii de guvernare PSD am reusit sa dam randament economic si in domeniul reformei administrative. A fost poate cea mai performanta guvernare din ultimii 20 de ani si vrem sa continuam proiectele si marile reforme incepute astfel incat tara sa ramana stabila si sa ramanem pe crestere economica asa cum am si lasat-o la plecarea de la guvernare.

Suntem foarte atenti la guvernarea Ciolos pentru ca am promis acest lucru cetatenilor si votantilor nostri, avem datoria de a nu lasa sa existe derapaje fata de ceea ce Guvernul Ciolos a promis atunci cand a obtinut sprijinul nostru. Sunt in continuare proiecte importante care vor trebui dezbatute, un proiect al legii salarizarii, pachetul de legi privind achizitiile publice, urmeaza un an cu scaderea TVA-ului, cu cresterea salariului minim pe economie.

V-ar mira daca din PSD s-ar desprinde o facțiune care sa mearga in alt partid sau care sa faca un nou partid?

Nu as comenta acest lucru, cred ca lucrurile sunt destul de clare si de stabile in PSD in momentul de fata. Odata cu adoptarea codului de conduita cred ca lucrurile sunt mai mult decat transante la nivel de mesaj politic. Am dorit intotdeauna sa aratam ca partidul se poate reforma si se poate moderniza fara niciun fel de problema pentru ca ne asumam aceste reasezari interne sa le zicem, pe care electoratul le-a solicitate de la noi. Iata ca ele se fac transant si transparent fara niciun fel de retinere. Nu cred ca vom avea, eu stiu, seisme majore in ceea ce priveste viata de partid. Cred ca echipa este foarte bine inchegata si asa cum a precizat si dl presedinte Liviu Dragnea, suntem o echipa redutabila care poate obtine rezultatele pe care si le-a propus.

Ce procent estimati ca va obtine PSD la locale?

Mi-e greu sa va dau un procent, cred ca asa cum suntem creditati in momentul de fata in piata politica vom fi undeva peste 45% sau suntem undeva peste 45% si cu o munca sustinuta si cu efort putem sa obtinem un avantaj major in alegerile locale.

Vorbeati de doua blocuri politice care se cristalizeaza mai mult ca niciodata, PSD si PNL. Credeti ca varianta cea mai probabila va fi un nou USL din 2017 pentru o majoritate confortabila, sau mai degraba o majoritate pe langa PSD formata din, de exemplu, poate ALDE, poate Miscarea Populara?

Desigur ca se poate discuta orice fel de colaborare, cel putin pentru alegeri. Desigur ca se poate discuta orice fel de colaborare pentru o majoritate guvernamentala confortabila astfel incat sa poti sustine un Guvern fara niciun fel de problema. Cred ca nu este pentru nimeni un secret faptul ca sunt conturate foarte bine cele doua blocuri politice, exista in continuare si partide mai mici care uneori reusesc sa vina si sa asigure o majoritate.

Credeti ca dl Victor Ponta se va implica pentru PSD in campaniile din acest an?

Nu stiu ce sa va raspund, intrebati-l pe dansul.

--------

Mai multe subiecte populare:

Vezi si: Florin Chilian, atac șocant: Iohannis a ORDONAT incendiul din Colectiv. Trebuie anchetat

Vezi si: Stenograme: 'La #Colectiv s-a pus foc'

Vezi si: Reactia lui Teodor Melescanu, fost sef SIE, la stenogramele #Colectiv

Vezi si: Cotroceniul anunță 'MĂTUROIUL' în politică

Vezi si: Dan Mihalache, despre DNA: 'Mă sperii și eu. Era nevoie de asta'

Vezi si: Dan Mihalache, dezvăluiri despre demisia lui Victor Ponta

Vezi si: Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire

Vezi și: Stenograme: ‘Ciorbea e căcat pe el de frica DNA-ului!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.