Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Piedone cere Congres în PC: La 2-3% suntem în marja de eroare

Probleme nu sunt doar în PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale. În Partidul Conservator, aliat al PSD, lucrurile nu stau tocmai pe roze. Într-o şedinţă cu uşile închise s-au spus pe nume lucrurilor. Unul din cei mai vehementi a fost prim-vicepreşedintele Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, care a cerut un Congres Extraordinar al PC pentru primăvara anului viitor pentru tranşarea lucrurilor.

Cei mai mulţi dintre conservatori nu sunt nemulţumiţi de cum merge alianţa cu PSD. Nimeni nu ar vrea să părăsească guvernare, dar cer conducerii să insiste să fie trataţi ca partener onest.

În principiu cei din ţară ar vrea ca PSD să se ţină de cuvânt şi să le dea celor de la PC poziţiile negociate iniţial, dar recunosc că partidul e slab pentru a putea pune condiţii unui partid ca PSD.

"Noi nu mai contăm. Suntem în 2-3 la sută, adică marja de eroare. Ori ne reformăm şi creştem ori nu mai contaţi pe mine. Despre mine se spune că sunt prim-vicepreşedinte al partidului şi nu am fost consultat la nici o negociere", a tunat Piedone care jumătate de oră nu s-a oprit din a critica actuala conducere a partidului.

"A fost legea cu traseiştii. A fost o oportunitate pentru noi. Câţi primari au venit la noi? Ne-am întârit noi cumva în această perioadă? 2015 trece fluierând şi suntem imediat în 2016. Până acum contau Antenele, nu procentele noastre", a mai spus el în faţa colegilor amintind că partidul mai are structuri serioase doar în 5-6 judeţe şi în rest "doar firme luminoase".

De partea cealaltă lucrurile se văd altfel: "Piedone a fost ceva mai vocal dar aşa este el. Noi vrem să continăm guvernarea fără să facem presiuni sau altceva de acest gen. Suntem un partid serios care nu îşi lasă partenerul la greu", susţine unul din vicepreşedinţii apropiat de actuala conducere a PC.

Acesta susţine că lucrurile se vor rezolva pentru că există interes, voinţă şi putinţă din partea preşedintelui Daniel Constantin şi a celorlalţi din conducerea centrală de a face din PC un partid care să conteze la localele de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.