Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Cursa pentru Bodnariu: Senatorii organizează propria vizită în Norvegia

surpriza

După ce deputații au stabilit o vizită în Norvegia pentru a discuta cazul Bodnariu, senatorii vor efectua și ei o deplasare pentru a aduce lumina in cazul familiei careia autoritățile norvegiene le-a luat cei cinci copii.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a confirmat vizita.

"Este un proiect, doar ca noi n-am facut, asa, demersuri publice. Va fi o delegatie a Comisiei de politica externa a Senatului, da. Procedurile sunt in curs si de-asta n-am facut anunturi publice, vor fi colegii senatori Viorel Badea si Ben Oni Ardelean care suntem membri in Delegatia parlamentara romana la APCE si asta este un lucru bun pentru ca intentionam sa fim activi cu subiectul asta pe canalele europene este o prioritate pentru noi", a spus senatorul PSD.

Întrebat dacă cele două delegații - deputatii si senatorii - vor merge împreună sau separat în Norvegia, Corlățean a răspuns: "Nu, e o actiune in care vom avea in cea mai mare parte puncte comune, dar probabil ca vom avea si noi distinct anumite intalniri, noi la politica externa avem totusi alt profil decat cealalta comisie, dar multe dintre intalniri vor fi comune"

Potrivit acestuia, vizita senatorilor va avea obiective politice.

"Pe de-o parte (ne intereseaza) sa aflam, pe de alta parte sa facem un demers politic in primul rand, pentru ca la nivel tehnic e clar ca lucrurile nu au sanse sa se miste in directia buna. Un demers politic care vizeaza in mod clar reunificarea familiei Bodnariu si revenirea copiilor la parintii lor naturali, asa cum e firesc sa fie", a spus acesta.

Senatorii vor pleca si ei in Norvegia saptamana viitoare si momentan asteapta "finalizarea procedurilor pentru indeplinirea vizitei"

O delegaţie parlamentară formată din membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării intenţionează să facă o vizită în Norvegia în perioada 18 – 22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu, a precizat vicepreşedintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha.

"Vom discuta foarte clar, inclusiv ancheta care s-a făcut, am înţeles că s-a făcut o anchetă socială cu privire la această familie şi la copii. Vrem că aflăm mult mai multe necunoscute pentru că, din păcate, încă nu ştim niciunii adevărul până nu ajungem acolo. (…) Am solicitat să ne pună la dispoziţie ancheta socială care s-a făcut, pentru că în baza anchetei au fost luaţi acei copii", a precizat Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.