Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Sondaj intern forțează schimbări de urgență în PNL

sah

Vasile Blaga și Alina Gorghiu s-au declarat, duminică seara, într-o ședință de partid, 'supărați' pe situația din sondaje, spun surse participante la întâlnire pentru STIRIPESURSE.RO. Partidul este ușor sub PSD, iar toți candidații liberali la sectoare sunt sub scorul partidului. Concluzia serii este că strategia PNL trebuie schimbată de urgență dacă partidul vrea să câștige alegerile în București.

Vezi si: Dezastru pentru favoritul PNL la Primaria Capitalei

INSCOP-ul a prezentat, duminică seara, în ședința PNL, un sondaj pe București, spun sursele citate.

Astfle, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, PSD ar obține la CGMB un scor de 20,9%, în timp ce PNL are 20%. De asemenea, dintre cei care aleg un partid, catre PSD se indreapta 35,8% iar catre PNL – 34,3, potrivit sondajului din sedinta liberalilor.

Pe sectoare, PNL stă bine în sectorul 1 deși candidatul e sub scorul partidului, în sectorul 2 și în sectorul 3 există suspiciuni de blat cu PSD, în sectorul 4 se joacă primăria doar dacă nu intră în joc Cristian Popescu Piedone (care are 60% in sondajul PNL), la fel si in sectorul 5 unde conteaza factorul Marian Vanghelie. La sectorul 6 sunt cele mai mari probleme pentru PNL din cauza prestatiei lui Rares Manescu.

"Pe vot politic suntem la egalitate cu PSD, problema este la candidați. A rămas că se va reorganiza totul cu candidații. Copreședinții erau supărați pe situație. Trebuie schimbata strategia, e clar, cu rezultatele astea nu castigi. Asta e concluzia serii", au declarat surse PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

Partea pozitivă a sondajului prezentat in sedinta PNL este ca toti candidații partidului au perspective foarte bune sa creasca in popularitate si cel mai important aspect este ca aproape toata notorietatea unui candidat PNL se traduce în intenție de vot, iar candidații liberali acumulează încontinuu voturi suplimentare.

În ceea ce privește politicienii cel mai bine plasați în ochii bucureștenilor, sondajul îi indică, în această ordine, pe: Calin Popescu Tariceanu, Ecaterina Andronescu, Sorin Oprescu, Robert Negoita, Nicusor Dan, Monica Macovei, Cristian Busoi, Ludovic  Orban, Petre Roman, Dumitru Pelican, Dan Marin Stefanel, Costica Canacheu.

Dintre votantii PNL, cei mai multi i-ar vota pe Cristian Busoi, Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu si Petre Roman.

În continuare în București sunt foarte mulți nehotărâți, mai arată sondajul, în sensul în care nu sunt de acord cu niciunul dintre candidații propuși de partide.

 

Vezi si: SONDAJ Operațiunea 'Curățenia' a reușit! PNL saltă peste PSD. Nehotărâții devin a III-a forță

Vezi si: Analiza PNL pe Bucuresti

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.