Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Verdictul experţilor CNATDCU: Kovesi NU a plagiat

laura codruta kovesi

Consiliul General al CNATDCU va vota joi raportul Comisiei de Ştiinţe Juridice referitor la acuzaţia de plagiat în cazul procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Verdicul nu a fost făcut public oficial, însă sursele consultate de stiripesurse.ro au dezvăluit opinia comisiei de experţi: Kovesi nu a plagiat.

Vezi: Mugur Ciuvică, despre decizia CNATDCU: 'Dacă e puţin plagiat, la doamna Kovesi nu se pune'

Cei trei specialişti desemnaţi de CNATDCU pentru a analiza teza de doctorat a şefei DNA au ajuns la concluzia unanimă că şefa DNA nu se face vinovată de plagiat. Mai precis, fragmentele din lucrarea sa de doctorat care pot fi incriminate reprezintă un procent nesemnificativ.

Comisia juridică a CNATDCU şi-a însuşit raportul comisiei de specialişti, pe care l-a înaintat Consiliului General al CNATDCU, cu propunerea de păstrare a titlului de doctor.

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Anterior,  pe 17 noiembrie, Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara a constatat că sesizarea de plagiat formulată de Grupul de Investigații Politice cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi este "parțial îndreptățită și fundamentată". Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.