Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXEMPLU Mircea Ionescu Quintus, primul fost parlamentar care refuză pensia specială

quintus

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, e primul fost parlamentar care anunță că refuză pensia specială votată de deputați și senatori. El afirmat că nu este de acord cu pensiile speciale pentru parlamentari. "Eu vă spun că dacă cumva mi se atribuie o asemenea pensie o să o refuz şi dacă se acordă la cerere nu voi face niciodată o asemenea cerere care să mă ruşineze".

Citește și: Dacian Cioloș a DEMIS doi oameni din Guvern

"Am să vă spun cum am judecat eu aceste pensii speciale. Când aveam 75 de ani, un funcţionar din minister m-a luminat şi mi-a spus: de ce nu cereţi să vi se impoziteze şi veniturile din Parlament? Atunci am cerut la caseria Parlamentului să mi se impoziteze venitul meu parlamentar. Acum beneficiez de o pensie de parlamentar, nu nesimţită, de 1300 de lei, rezultată din contribuţia pe care am plătit-o. Aceasta se adaugă la cea de avocat", a spus Mircea Ionescu Quintus.

Citește și: Traian Băsescu a explodat: Nu are cum să mă facă un mafiot ca el

"Sunt impotriva pensiilor speciale pentru că nu am văzut pe nimeni să facă ce am făcut eu, să fie auto-impozitat. Dacă ai două, trei mandate de parlamentar, ajungi la o pensie mulţumitoare, până în 5000 de lei", a continuat acesta.

"Aceste pensii sfidează un neam întreg, fiecare dintre noi putem să ne aducem contribuţia şi să ne gândim la ce se întâmplă cu ceilalţi", a mai spus Mircea Ionescu Quintus, adăugând că este o normal să arunci în Guvern nişte hotărâri care nu au fost luat în considerare şi pe care trebuie să le indeplinească.

Citește și: Oana Cuzino a fost dată afară de la PRO TV

"Nu se poate, toată această problemă arată lipsa de seriozitate, precum şi îndreptăţirea oamenilor să iasă în stradă din cauza parlamentarilor care s-au îndepărtat complet de interesul public şi de ceea ce îşi doresc cetăţenii", a precizat preşedintele de onoare al PNL.

Legat de fuziunea PNL-PDL, Mircea Ionescu Quintus a spus că el crede în această transformare, în această întărire şi împrospătare a PNL. De asemenea, acesta a mai declarat că unificarea trebuie zorită. "Ar trebui să ne zorim şi să avem această unificare, cu un singur preşedinte şi aceleaşi conduceri unice în judeţe, înainte de alegerile din toamna anului viitor. Nu suntem încă reprezentanţi încă în conştiinţa cetăţenilor ca un sigur partid şi se mai găsesc persoane care încearcă să beneficieze de aceast lucru", a încheiat Mircea Ionescu Quintus la Realitatea TV.

Citeşte şi: DRAMĂ Un primar a decedat în timpul unei şedinţe de Consiliu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.