Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiile fizice tip interval, benefice pentru aparatul cardiovascular

diabet

Persoanele care doresc să înceapă un program de antrenament pentru îmbunătățirea condiției fizice au un motiv în plus să facă acest lucru, potrivit unui studiu care a demonstrat că o serie de exerciții simple, efectuate cu greutăți în cadrul unor sesiuni de sport tip interval, poate contribui la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, informează miercuri Science Daily.

Exercițiile fizice efectuate cu greutăți și-au dovedit eficacitatea pentru îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge în cadrul unui studiu efectuat în Canada, la Universitatea British Columbia. Rezultatele benefice au fost observate atât în cazul persoanelor care nu au fost diagnosticate cu diabet tip 2 cât și a celor care suferă de această boală.

"Indivizii cu diabet tip 2 au un risc de patru ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare în comparație cu celelalte persoane", susține Jonathan Little, profesor asistent în cadrul universității amintite și autor principal al cercetării. "După efectuarea a numai unei serii de exerciții am observat o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge, un indicator al sănătății inimii și al riscului de atac de cord", a adăugat acesta.

În cadrul studiului, Little și echipa sa au comparat efectul asupra funcției vaselor de sânge a două tipuri de antrenament tip interval ce presupune alternarea de perioade de efort intens cu cele de efort scăzut: de rezistență (presă pentru picioare, extensii și ridicări) și exerciții cardiovasculare (bicicletă staționară). Participanții cu vârste de 35 de ani au fost împărțiți în trei grupuri: persoane cu diabet tip 2, persoane care nu făceau exerciții și persoane care făceau exerciții în mod regulat, fără diabet. Fiecare grup a executat un set de exerciții de rutină timp de 20 de minute incluzând încălzirea urmată de șapte runde de un minut de efort intens alternate cu un minut de odihnă, conform Agerpres.

"În cazul tuturor participanților la studiu a fost observată o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge după antrenamentul tip interval", a declarat Monique Francois din cadrul aceleiași universități, coautoare a cercetării. "Acest lucru a fost evident în special în cazul grupului cu diabet tip 2", a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.