Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există temeri că 156 de migranţi au murit într-un naufragiu în Marea Mediterană

Mondo News
imigranti mediterana

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat marţi la Roma că 156 de imigranţi au dispărut săptămâna trecută, în timpul traversării Mării Mediterane, transmit DPA şi AFP. "Potrivit mărturiilor unor migranţi ajunşi ieri la Taranto (pe coasta sudică a Italiei), 156 de oameni au dispărut pe mare, vinerea trecută", a transmis pe Twitter un purtător de cuvânt al OIM, Flavio Di Giacomo.

Acesta a adăugat că există patru supravieţuitori originari din Nigeria, iar informaţiile colectate de agenţia ONU indică faptul că între cei dispăruţi se află şi multe femei şi copii. Migranţii ajunşi luni la Taranto au povestit că au plecat vineri de pe coastele Libiei cu o ambarcaţiune care transporta 130 de persoane şi la un moment dat au văzut o altă barcă aproape complet scufundată de care se mai ţineau patru bărbaţi, pe care i-au luat în ambarcaţiunea lor. Cei patru au povestit la rândul lor că plecaseră câteva ore mai devreme din Tripoli cu alte 156 de persoane, inclusiv femei şi copii, care au dispărut toţi în mare. Prima ambarcaţiune a fost salvată în noaptea de vineri spre sâmbătă de garda de coastă italiană, care i-a transportat pe migranţi luni la Taranto, împreună cu alte câteva sute, conform Agerpres.

Ruta de imigraţie prin centrul Mării Mediterane, între Italia şi Libia, este considerată cea mai periculoasă rută maritimă pentru imigranţii care vor să ajungă pe această cale în Europa. Statisticile OIM arată că 1252 de oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi pe acest traseu, de la 1 ianuarie a.c.. Tot potrivit OIM, numărul sosirilor de migranţi în Italia în primele luni ale anului a trecut de 50.000, cu 47,5% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2016, iar dacă această tendinţă continuă, recordul de anul trecut - peste 180.000 de sosiri - va fi depăşit cu mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.