Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există USR fără Nicușor Dan?

Nicușor Dan a fondat Uniunea Salvați România și i-a dat credibilitatea inițială. Dar cât de dependentă mai este formațiunea acum?

Interes (on line)

Dacă Liviu Dragnea și Klaus Iohannis sunt mai căutați pe Google decât PSD și PNL, nu același lucru se poate spune despre relația dintre Nicușor Dan și USR.

content-image
Sursa: Google Trends

Dimpotrivă, internații caută mai des numele formațiunii decât al liderului. Mai mult, intre căutările asociate, se face referință la dl Dan abia în cea de a treia.

content-image
Sursa: Google Trends

Persoanele care caută USR sunt prezente chiar și în Harghita și Covasna, ceea ce nu pare să fie valabil în cadrul fostului președinte. Mai mult, o bună parte din căutările despre Nicușor Dan vin din județul Ilfov și pot să reprezinte mai degrabă o operațiune de monitorizare care se desfășoară în Voluntari.

Nicușor Dan nu mai are singura platformă închegată

După cum am mai scris, se pare că există mai multe platforme formale sau informale în (sau pentru) USR. Trei dintre ele pot fi citite în Adevărul.

Citiți și: S-a găsit liberalism la usereu?

Nicușor Dan nu mai are coerența de partea lui

Ideea dlui Dan a fost pe vremuri ceva gen „Yes, We Can” (da, putem) proclamând importanță ideilor nu a persoanelor. În numele ideilor a refuzat alianța cu partidul Monicăi Macovei, semnând astfel dispariția politică a acestei. Tot în numele ideilor, s-a opus unei preluări a partidului de către teocrați. Asta deși Monica Macovei era mai simbolică decât, sa zicem, Clotilde Armand, iar Dacian Cioloș este mai popular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.