Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXIT-POLL alegeri prezidențiale Franța 2017. Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

france24
captura macron 3

Turul al II-lea al alegerilor prezidențiale din Franța s-a încheiat. Urnele s-au închis la ora 20.00 (ora 21.00 în România), iar la urne s-au prezentat potrivit estimărilor oficiale peste 65% din cetățenii cu drept de vot. ( din totalul de aproximativ 47,5 milioane de francezi cu drept de vot).

Operațiunea anti-Kovesi. Ce urmăresc de fapt `DEZVĂLURILE` ghidonate

UPDATE: "L-am sunat în seara aceasta pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita călduros pentru alegerea sa la preşedinţia Republicii", a transmis președintele în exercițiu Francois Hollande urmașului său în fruntea Franței.

UPDATE: O nouă pagină a lungii noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie cea a speranţei şi a încrederii regăsite", a spus Emmanuel Macron mulțimii adunate la Luvru pentru a sărbători victoria sa.

UPDATE: Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său. L-a felicitat și a mulțumit francezilor care au votat-o anunțând un rezultat istoric pentru patrioții francezi.

UPDATE: Socialiștii francezi au deplâns scorul ”imens” obținut de candidatul extremei drepte.

Potrivit EXIT-POLL-urilor difuzate la ora închiderii urnelor, Emmanuel Macron este noul președinte al Republicii franceze. El a învins-o pe Marine Le Pen, din partea Frontului Național.

Emmanuel Macron, En Marche - 65,099%

Marine Le Pen, Frontul Național - 34,9%

content-image

content-image

content-image

revenim

____

Campania s-a încheiat vineri în confuzie după difuzarea a mii de documente ale campaniei lui Emmanuel Macron, piratate şi prezentate online, o operaţiune calificată imediat de către echipa candidatului ca una de "destabilizare". 

Preşedintele francez, François Hollande, a dat asigurări sâmbătă că atacul informatic masiv asupra unor documente ale echipei de campanie a candidatului de centru Emmanuel Macron, publicate chiar înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, nu va rămâne 'fără răspuns'. 

"Ştiam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidenţiale, pentru că s-a întâmplat şi în alte părţi. Nimic nu va rămâne fără răspuns", a declarat el pentru AFP.

Judecătorii au RĂBUFNIT: se opun CATEGORIC Legii răspunderii magistraților

Comisia naţională de control privind campania prezidenţială, care s-a reunit sâmbătă dimineaţă, a recomandat instituţiilor media "să dea dovadă de responsabilitate şi să nu transmită aceste materiale, pentru a nu afecta sinceritatea scrutinului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.