Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXOD al creștinilor în Egipt după atacuri jihadiste repetate/ VIDEO

https://voiceofthepersecuted.wordpress.com
crestini persecutie

Alţi creştini egipteni au fugit sâmbătă din Peninsula Sinai pentru a doua zi consecutiv, după o serie de atacuri presupuse jihadiste în această regiune unde acţionează gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP şi Reuters. Potrivit unui responsabil al Bisericii Copte, multe familii creştine au sosit în oraşul Ismailya din apropierea canalului Suez (estul Egiptului, la 115 km nord-est de Cairo), unde 250 de coreligionari ai lor au găsit deja adăpost vineri, relatează agerpres.

Klaus Iohannis a fost la un pas de moarte. Vecin: 'Ne-am speriat toți'

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a ordonat, în timpul unei reuniuni sâmbătă, să se ofere tot ajutorul necesar pentru a găzdui aceste familii, potrivit unui comunicat. 

Acesta este primul răspuns oficial al statului la atacurile contra creştinilor în oraşul Al-Arish din Peninsula Sinai. Presupuşi militanţi islamişti au împuşcat mortal cel puţin şase persoane în atacuri separate în ultima lună. 

Foarte activă în Sinai, gruparea SI a publicat recent o înregistrare video în care promite să ia la ţintă membri ai comunităţii creştine. 


Copţii, care reprezintă 10% din cei 92 de milioane de egipteni, au mai fost deja vizaţi în Sinai, o regiune cuprinsă de o insurecţie jihadistă, dar aceste atacuri au crescut după difuzarea înregistrării. 

Joi, un creştin egiptean a fost ucis şi casa lui incendiată în oraşul Al-Arish din nordul Peninsulei Sinai, potrivit unor responsabili de securitate şi serviciilor de urgenţă, care au evocat ipoteza unui atac jihadist. 

Miercuri, corpul ciuruit de gloanţe al unui creştin de şaizeci de ani şi cel al fiului său ars de viu au fost descoperite în spatele unei şcoli din Al-Arish. 

După ce armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi în 2013, nordul Sinai a devenit scena unor atentate mortale comise de jihadişti şi vizând în principal poliţia şi militarii. 

În decembrie, SI a revendicat un atentat sinucigaş contra unei biserici ortodoxe copte din Cairo care a făcut 29 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.