Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXOD masiv din Mosul. Peste 180.000 de oameni au fugit din calea războiului

ONU
mosul

Peste 180.000 de persoane au fugit din partea de vest a Mosulului, pe fondul operaţiunii forţelor irakiene care încearcă să cucerească acest important oraş din nordul ţării de la Statul Islamic, a anunţat luni guvernul irakian, citat de AFP, potrivit agerpres.

Dintre aceştia, 111.000 şi-au găsit refugiu în 17 tabere şi centre instalate în împrejurimile Mosul, restul fiind, în cele mai multe cazuri, găzduiţi de rude.

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

Forţele irakiene, sprijinite de coaliţia internaţională antijihadistă sub comandament american, au lansat o vastă ofensivă la 17 octombrie pentru preluarea controlului asupra acestui al doilea oraş ca mărime al Irakului, ocupat de jihadişti. După ce a cucerit cartierele de est la sfârşitul lunii ianuarie, armata irakiană a lansat o ofensivă la 19 februarie pentru eliberarea părţii de vest a Mosul de jihadişti.

Potrivit ONU, numărul persoanelor strămutate va creşte pe măsură ce forţele irakiene vor marca progrese în operaţiunea pentru cucerirea sectorului de vest al Mosul, unde acestea au ocupat deja mai multe cartiere şi încearcă să străpungă liniile de apărare ale jihadiştilor în oraşul vechi, un obiectiv strategic al luptei.

"Agenţiile umanitare se pregătesc pentru posibilitatea ca între 300.000 şi 320.000 de civili să fugă în săptămânile următoare", a declarat într-un comunicat Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), în timp ce guvernul irakian a indicat că ar putea găzdui încă 100.000 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.