Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experimentul care ti-l scoate pe Dumnezeu din cap si invinge teama de refugiati

Un experiment bizar pretinde ca poate schimba credinta unui om. Cu ajutorul unor unde magnetice oamenii de stiinta sustin ca pot face crestinii sa nu mai creada in Dumnezeu si tinand cont de problemele societatii europene din acest moment, sa ii faca pe oameni sa accepte refugiatii, informeaza express.co.uk.

Oamenii de stiinta au cercetat cum rezolva creierul uman probleme abstrate, ideologice. Apoi folosind tehnica numita stimulare magnetica transcraniana (TMS) au reusit sa opreasca functionarea anumitor grupuri de neuroni in creirele voluntarilor.

Tehnica este folosita in tratarea depresiei si implica plasarea unui electromagnet mare pe cap care creeaza curenti ce stimuleaza celulele sistemului nervos care controleaza dispozitia.

Cercetatorii au descoperit ca tehnica altereaza radical convingerile religioase si prejudecatile.

Credinta in Dumnezeu a fost redusa cu o treime, in timp ce participantii la experiment au devenit cu 28,5% mai putin deranjati de ideea primirii de refugiati.

Studiul publicat in revista de specialitate „Social Cognitive and Affective Neuroscience” arata cum creierul uman foloseste aceeasi centrii nervosi pentru a rezolva probleme practice, pentru a raspunde la pericole, dar si pentru a produce reactii ideologice.

sursa foto: Getty / express.co.uk

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.