Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţii au descoperit cauza atacurilor teroriste din ultima săptămână

atacator munchen

Instabilitatea psihică este singurul factor comun al celor patru indivizi care au comis atacurile din Germania în ultima săptămână, a transmis marţi un grup de analişti de risc, adăugând că există ''puţine motive'' de teamă în legătură cu un atac terorist organizat la scară largă în această ţară, relatează DPA. Atacul cu toporul dintr-un tren de călători din Bavaria, masacrul cu armă de foc din Munchen, atacul cu cuţitul din Reutlingen şi atentatul sinucigaş din Ansbach, toate comise în ultima săptămână în sudul Germaniei, au puţine în comun, afirmă într-un raport grupul de consultanţă Control Risks, cu sediul la Londra.

''Toţi cei patru atacatori păreau să aibă tulburări mintale rezultate din trecutul lor. Instabilitatea generală tot mai mare pare să fi făcut să fie mai uşor pentru astfel de persoane să dorească să se exprime prin violenţă'', este de părere grupul de analişti. Toate crimele au fost comise ''în scopul de a alimenta tensiunile din ţară şi de a accelera polarizarea societăţii germane'', mai spune Control Risks. În pofida unor temeri fără precedent în Germania în legătură cu valul de atentate teroriste similare celui din Franţa, analistul David Lea consideră că ''există puţine motive să se creadă că următoarea celulă teroristă - organizată, eficientă şi foarte motivată - va ataca Berlinul''. Control Risks consideră că atacul sinucigaş din Ansbach reprezintă cel mai mare motiv de îngrijorare, deoarece atacatorul a folosit un dispozitiv exploziv sofisticat, ceea ce indică faptul că s-ar putea ca el să fi avut complici sau că a fost susţinut de o reţea teroristă.

Cincisprezece persoane au fost rănite în atacul survenit în apropierea locului unde se desfăşura un festival de muzică duminică seara. Majoritatea dintre ele au fost atinse de fragmentele din şrapnelul pe care atacatorul de 27 de ani îl avea în rucsacul său împreună cu dispozitivul exploziv, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.