Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația oficială pentru care România a ratat o investiţie a gigantului Daimler

Mercedes Benz
mercedes

România a primit luna aceasta o veste proastă de la producătorul german de autovehicule Daimler. Producătorul maşinilor Mercedes-Benz şi Smart a anunțat că renunţă la planurile de a investi 500 de milioane de euro într-o fabrică de motoare în România, urmând ca investiţia să fie făcută în Polonia, în mica localitate Jawor. De asemenea, Daimler a anunţat că a ales să investească aproximativ 600 de milioane de euro în Ungaria unde își va extinde operațiunile.

România a ratat, astfel, șansa de a atrage o investiţie de o importanță strategică în economie, având în vedere că s-ar fi creat aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă şi ar fi adus exporturi anuale de peste 1 miliard de euro.

Motivul pentru care România a ratat această investiție a fost dezvăluit astăzi, în cadrul conferinței ZF Industria Auto, de către ministrul Economiei, Costin Borc. Potrivit ministrului, se pare că principala condiție a investiţiei Daimler în România era ca producţia să ajungă în maxim 17 ore de la poarta fabricii la uzina din Bremen.  Astfel că, Sebeş  nu a fost un competitor serios pentru fabrica de motoare din cauza lanţurilor logistice impuse de producător.

Important de menționat este că aceasta va fi prima uzină europeană de motoare a Daimler din afara Germaniei, o altă astfel de facilitate amplasată în afara țării de origine fiind în China.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.