Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicații din PNL: Cum a ajuns UNPR să-și pună primar la București

sigla primaria bucuresti

Preluarea de către UNPR a Primăriei Capitalei a uimit! Nimeni nu a putut explica, convingător, până acum, de ce PNL, care deține majoritatea în Consiliul General, nu a dorit să preia, de facto, și conducerea Primăriei și, mai ales, de ce viceprimarul general Cornel Pieptea a ales să-și dea demisia chiar în ziua în care prefectul de București l-a suspendat pe Sorin Oprescu din funcție.

De azi, Marin Ștefănel Dan a fost votat primar general interimar, iar liberalii oferă și o primă explicați prin vocea candidatului la alegerile locale din 2016, Cristian Bușoi.

Citește și: Gabriel Oprea mai dă un tun: Un consilier UNPR preia șefia primăriei Capitalei

”Salut decizia Consiliului General de a asigura funcționarea Primăriei București, în urma deciziei prefectului de a îl suspenda pe primarul Sorin Oprescu. Consilierii PNL au înțeles să renunțe la orgolii sau calcule politice și au găsit o soluție pentru ca Primăria să funcționeze. Trebuie unite toate energiile pentru a rezolva problemele urgente ale Capitalei.

Pentru că dincolo de orice calcule pe care și le fac partidele în an pre-electoral, realitatea este aceasta: Sorin Oprescu a lăsat Primăria Capitalei într-o situație de criză. Peste un milion de Bucureșteni riscă să rămână fără căldură la iarnă din cauza problemelor RADET, iar traficul din Capitală este un coșmar, din cauza șantierelor nesfârșite. La aceste probleme, și la multe altele, PNL a răspuns astăzi prin lansarea Acordului pentru bucureșteni.

În același timp, avem datoria de a privi cu responsabilitate către alegerile de anul viitor, când va trebui să ne prezentăm în fața bucureștenilor cu soluțiile bune pentru o schimbare fundamentală a modului în care arată și este administrată Capitala.”, a spus Bușoi pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Potrivit informațiilor noatre, unii consilieri PNL au dorit să preia interimatul Primăriei București. Ei au argumentat că trebuie să-și asume conducerea primăriei pentru că dețin majoritatea, dar s-au izbit de alte voci, potrivit cărora Primăria București e condusă de oamenii din administrație ai lui Sorin Oprescu și de PSD. Prin alegerea consilierului Marin Ștefănel Dan de la UNPR în funcția de primar general interimar s-a ales o solutie de mijloc.

Înainte de mișcarea surpriză de azi, liberalii i-au pregătit pe bucureșteni cu o propunere pentru partide a unui ”Acord pentru Bucuresti”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.