Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explodează partea stângă? Pașii spre boom-ul inevitabil/ SURSE

left stanga

Se pare că lucrurile nu mai sunt deloc limpezi pe partea stângă a eșichierului politic. PSD-ul pare să aibă probleme după ce câțiva deputați cunoscuți ca fiind apropiați de fostul premier Victor Ponta au ales să plece spre Partidul România Unită (PRU).

Vezi și: ZVON - Dezertare masivă din PSD

Semnalul a devenit și mai clar după ce fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, a anunțat că a intrat în PRU și a devenit purtătorul de cuvânt al formațiunii politice - vezi AICI.

De acum nu mai putem vorbi de zvonuri! Semnalul este clar și ceasul ticăie. Întrebarea care e pe buzele tuturor este Ce va face Victor Ponta? Este el sau nu implicat în fluxul migratoriu care a început dinspre PSD spre PRU?

Dacă NU este atunci totul va fi un foc de paie și se va stinge repede. Se va vorbi eventual de câțiva nemulțumiți care știau că nu vor mai prinde oricum listele PSD și au ales să protesteze în acest fel.

Vezi și: Victor Ponta dezvăluie de ce a fost înlăturat Crin Antonescu

Dar dacă este implicat? Lucrurile se vor complica substanțial. PSD va pierde probabil între 5-7% din scorul electoral și s-ar strica toată ecuația eventualei coaliții post-electorale. ALDE-le lui Călin Popescu Tăriceanu s-ar putea simți mai apropiat de eventualul PRU al lui Ponta (dacă nu cumva între timp partidul se va rebrandui) și ar crea un pol care să intre la guvernare cu PNL lăsând PSD-ul în afara jocului.

Vezi ș: Finul lui Victor Ponta a DEMISIONAT din PSD: la ce partid a trecut

Vezi și: EXOD în Parlament: Al treilea ales care schimbă partidul în doar câteva ore

Am putea asista în zilele următoare la plecări în valuri și la centru și în teritoriu de oameni spre PRU și abia atunci ne vom putea da seama cu adevărat ce e în spatele mișcării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.